Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί πήραν απόφαση για παράταση της απεργίας μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιούνη
  • Την Τρίτη θα γίνει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιούνη 1996, αποφάσισαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης μετά από τη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα συγκέντρωση την Τρίτη στις 9πμ στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η απόφαση των γιατρών για τη συνέχιση της απεργίας ήταν σχεδόν ομόφωνη και σύμφωνα με τη Συντονιστική Απεργιακή Επιτροπή, η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία συνεχίζει παρά τη μεγάλη της διάρκεια να είναι μεγάλη και να ξεπερνά σε ποσοστό το 70%. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν και αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθημερινά οξύνονται παραπέρα, χωρίς όμως αυτό να κάμπτει ή να ευαισθητοποιεί τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας και της Νομαρχίας. Παρ' όλα αυτά, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μέχρι τώρα αντιδρούν θετικά στην απεργία των γιατρών και δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές αντιδράσεις. Ο Σύλλογος των Ειδικευμένων Γιατρών Θεσσαλονίκης από προχτές πραγματοποιεί εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης με έντυπο υλικό, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα αιτήματα της απεργίας.

Στη χτεσινή συνέλευση αποφασίστηκε, επίσης, τη Δευτέρα να μεταβεί αντιπροσωπεία των γιατρών της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και μαζί με την ΟΕΝΓΕ να επιδιώξει νέα συνάντηση με τον υπουργό. Με ευθύνη κύρια των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ η πρόταση για διεύρυνση της αντιπροσωπείας και με μέλη των απεργιακών επιτροπών από τα νοσοκομεία δεν πέρασε, γιατί τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ απείλησαν με παραίτηση επικαλούμενοι τους θεσμούς. Πάντως, το κύριο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης, πέρα από κάποιες αμφιταλαντεύσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα και είχαν σχέση με τα επιδόματα και τις αυξήσεις που τους έταξε ο Πεπονής, παραμένει η οριστική απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου που καταργεί τη μονιμότητα, αυξάνει τα νοσήλια και υποβαθμίζει παραπέρα το ΕΣΥ.

"Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή, δήλωσε στο "Ρ" ο Νίκος Καπραβέλος,μέλος τη Συντονιστικής Απεργιακής Επιτροπής, είναι το βαρόμετρο της κινητοποίησης. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας υπάρχει σχετικά μια ικανοποιητική συμμετοχή. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί, που στηρίζουμε το ΕΣΥ, είμαστε αποφασισμένοι, όπως δείχνει και η συμμετοχή στην απεργία, να συνεχίσουμε μέχρι να αποσύρει το νομοσχέδιο. Λέμε όχι στον εμπαιγμό και στην εξαθλίωση".

Φ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ