Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάτι ξέρουν αυτοί

Τελικά αποδεικνύεται ότι γνώριζε κάτι περισσότερο η ηγεσία του ΣΕΒ όταν αποκαλούσε πρόσφατα τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ε. Γιαννόπουλο, ως "το δικό τους άνθρωπο".

Δεν έφτανε το νομοσχέδιο για την ανεργία, με το οποίο η κυβέρνηση γενναιόδωρα προσφέρθηκε να αναλάβει το δημόσιο το κόστος της πρόσληψης ανέργων, τώρα ετοιμάζει νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών σε όλα τα Ταμεία. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις --από 25% - 60% (!) - στα πρόσθετα τέλη που έχουν επιβληθεί σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές (επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους) αν εξοφλήσουν εφάπαξ ή με δόσεις 24 μηνών τα χρέη τους.

Μάλιστα τα ευεργετήματα σε όσους αποδεχτούν τη ρύθμιση, είναι πλουσιοπάροχα: Αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων, διακόπτεται η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων για παράβαση του νόμου για τα χρέη, χορηγούνται βεβαιώσεις ενημερότητας για δανειοδοτήσεις - χρηματοδότηση από τις τράπεζες και ανακαλούνται απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα.

Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση δεν "παράγει έργο"; Την ίδια ώρα που υποκρίνεται ότι "δεν υπάρχουν χρήματα για τους συνταξιούχους" και ότι "η επανασύνδεση των συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια θα βουλιάξει τα Ταμεία" (!).

Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ