Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε λύνονται προβλήματα

Ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η μαζική παραγωγή νομοσχεδίων από το υπουργείο Γεωργίας και μάλιστα χωρίς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ κ. ά.), σε καμία περίπτωση δε λύνει τα χρόνια προβλήματα των αγροτών, της αγροτικής οικονομίας και της δασικής πολιτικής" επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ. Και υπογραμμίζει:

"Αντίθετα, θα χειροτερεύει ακόμη περισσότερο η κατάσταση, όσο η κυβερνητική πολιτική παραμένει δέσμια των αντιαγροτικών και καταστροφικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αποφάσεων των Συνθηκών του Μάαστριχτ και της ΓΚΑΤΤ. Δεν πρόκειται να κοροϊδέψουν κανέναν ότι με αυτά τα νομοσχέδια - πυροτεχνήματα θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Αντίθετα, σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζονται για τον εισπρακτικό χαρακτήρα τους, την ενίσχυση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης και ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, ξεπουλήματος της δημόσιας γης σε τιμή ευκαιρίας και ρουσφετολογική διάθεσή της χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.

Αιχμηρά ζητήματα ουσίας σε ορισμένα άρθρα παραπέμπονται να ρυθμιστούν μέσα από μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις... Το μέγα πρόβλημα των συνεταιρισμών και των χρεών τους παραμένει ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες, παρά τις όποιες ρυθμίσεις, γιατί στην ουσία προωθείται η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ και όχι η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των συνεταιρισμών.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα από τα νομοσχέδια αυτά προβλήματα δε λύνονται και νέοι αγώνες περιμένουν τους αγρότες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ