Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο της ΟΣΝΙΕ αύριο

Την Κυριακή, 16 Ιούνη, στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο "Λα Μιράζ", αρχίζει το 11ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Το Συνέδριο γίνεται σε μια περίοδο που ο τομέας παροχής υπηρεσιών υγείας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά - όπως τονίζεται στην προγραμματική διακήρυξη της Αγωνιστικής Ενότητας - έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση και υπερχρέωση των δημόσιων νοσοκομείων, με τις περικοπές των κρατικών δαπανών, ενώ στις ιδιωτικές κλινικές "ο χορός των δισεκατομμυρίων σε επενδύσεις και ο ξέφρενος ανταγωνισμός έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εμπορευματικότητας της υγείας, με θύματα και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν απολύσεις, εντατικοποίηση, εκφοβισμούς και ανασφάλεια στην εργασία".

Από την άλλη πλευρά, το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού - όπως τονίζεται στη διακήρυξη της ΑΕ - "οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν θεατές, ενώ αρκετά Σωματεία που υπάγονται και στην ΟΣΝΙΕ είναι παραδομένα στην αδράνεια, στο συμβιβασμό και στην αποχή".

Η "Αγωνιστική Ενότητα", πλειοψηφία στην ΟΣΝΙΕ, στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από το τελευταίο Συνέδριο, ανέπτυξε σημαντική δράση και βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων για την επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ, όπως τονίζεται στη διακήρυξή της, θα συνεχίσει να παλεύει για: Ουσιαστικές αυξήσεις, γνήσια ΑΤΑ, 35ωρο, αυξήσεις των δαπανών για την υγεία, για δημόσια νοσοκομεία, μέτρα για την ανεργία, για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και εξυγίανση του ΙΚΑ, για ουσιαστικό έλεγχο στη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ