Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πόλη - τέρας

Χρόνια τώρα η Αθήνα - ολόκληρο το Λεκανοπέδιο - ακροβατεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Το χειμώνα πνίγεται από τις πλημμύρες, το καλοκαίρι ψήνεται από τον καύσωνα και λιώνει από τις πυρκαγιές. Ολο το χρόνο δοκιμάζεται από το νέφος. Η πάλαι ποτέ "διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι", έχει γίνει πλέον μια ανυπόφορη και ανθυγιεινή πόλη για τα 3,5 εκατομμύρια κατοίκους της.

Ετσι την κατάντησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 40 χρόνων. Πολιτικές εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, ακόμη και με νομοθετήματα, σαν αυτά που καταστρέφουν τα πάρκα Ελευθερίας και Ρηγίλλης. Πολιτικές, που αντί να έχουν στην προσοχή τους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τις πελατειακές σχέσεις και τα μικροκομματικά οφέλη. Με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την ασύδοτη τσιμεντοποίηση, την επιβράβευση των καταπατητών...

Αυτή η πολιτική, που μετέτρεψε την Αθήνα σε πόλη - τέρας, εξακολουθεί και με τη σημερινή κυβέρνηση του "εκσυγχρονισμού" να παράγει τις ίδιες "τερατογενέσεις". Εξακολουθεί να στέλνει εκατοντάδες Αθηναίους στα νοσοκομεία με κάθε εποχιακό ανεβοκατέβασμα - φυσιολογικό βέβαια - του υδράργυρου. Εξακολουθεί να σκοτώνει. Εξακολουθεί να εξαντλείται σε έκτακτα μέτρα. Εξακολουθεί να τροφοδοτεί μονάχα την αγανάκτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ