Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επιμένουν στο τσιμέντο

Νέα απόπειρα τσιμεντοποίησης των οικοπέδων της Υπεραγοράς, "εγκαινίασε" ο δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης. Ετοιμάζεται τώρα να νοικιάσει τα οικόπεδα, ώστε με τα ενοίκια που θα παίρνει ο δήμος να πληρώνει την κατασκευή του γκαράζ και του διώροφου κτιρίου - εμπορικού κέντρου που προωθεί στην περιοχή. Ηδη η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με 14 ψήφους υπέρ έναντι εφτά κατά, ενέκρινε τους όρους προκήρυξης διαγωνισμού εκμίσθωσης των οικοπέδων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συγκαλυμμένη αντιπαροχή η οποία θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Π. Σαλπέας, στην εκμετάλλευση των οικοπέδων επί 20ετία από τον ιδιώτη, ο οποίος θα παραδώσει στο δήμο ένα κτίριο που τότε ή θα είναι έτοιμο προς κατεδάφιση ή θα χρειάζεται εκτεταμένη επισκευή. Κι όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος δε θα έχει κερδίσει τίποτα παρά κάποια ελάχιστα χρήματα για το "προβληματικό" ταμείο του.

Ο Π. Σαλπέας επισήμανε ότι η λύση, η οποία όχι μόνο δε θα αποβεί οικονομικά σε βάρος του δήμου, αλλά θα σημάνει την πραγματική αξιοποίηση των οικοπέδων υπέρ των δημοτών, είναι αυτή της δημιουργίας πλατείας που λείπει απ' την περιοχή της Γούβας. Να σημειώσουμε ότι τη νέα απόφαση τσιμεντοποίησης υπερψήφισαν τόσο ο θορυβωδώς παραιτηθείς πρόσφατα από τη θέση του αντιδημάρχου, Στάθης Λεουτσάκος, στέλεχος του "ΣΥΝ", όσο και ο ανεξαρτητοποιηθείς απ' την πλειοψηφία δημοτικός σύμβουλος, Γ. Μπενέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ