Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΑ
"Δεν είμαστε κόμμα των συνταξιούχων"

"Ουδέποτε απασχόλησε τη Συντονιστική μας Επιτροπή και ούτε πρόκειται να την απασχολήσει το θέμα ίδρυσης κόμματος των συνταξιούχων, αφού άλλωστε ποτέ δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση Τύπου της Επιτροπής μας για το συγκεκριμένο θέμα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Την παραπάνω απόφαση πήρε ομόφωνα η τελευταία Ολομέλεια της ΣΕΑ και την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Θ. Κανάκης (ΔΕΗ), Ιγν. Πλιάκος (Τράπεζες), Γ. Νικολάου) (ΝΑΤ), Δ. Μαυροδόγλου (ΙΚΑ), Χρ. Τριάντης (ΤΕΒΕ), Δ. Κούστας (ΤΣΑ), Κ. Νερουλής (ΟΣΕ) και Κ. Πηλός (Δημόσιο).

Στην απόφαση τονίζεται:

  • Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και αποδοκιμάζουμε τα δημοσιεύματα αυτά, και τις όποιες ανακοινώσεις των ΜΜΕ.
  • Αν υπάρχουν φιλοδοξίες μεμονωμένες από εκπροσώπους φορέων που μετέχουν στη ΣΕΑ, είτε για ίδρυση κόμματος είτε για υποψηφιότητα σε συνδυασμούς κομμάτων, κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει.
  • Δεν μπορούν όμως να κάνουν χρήση της ιδιότητας του μέλους της ΣΕΑ και να βγαίνουν στα κανάλια. Το μόνο δικαίωμα που έχουν, είναι να παρουσιάζονται με την ιδιότητα που έχουν στον επιμέρους συνδικαλιστικό τους φορέα και όχι ως εκπρόσωποι της ΣΕΑ.
  • Κάθε ανακοίνωση στα ΜΜΕ για την ίδρυση κόμματος συνταξιούχων, κάνοντας χρήση του τίτλου της ΣΕΑ, στερείται αντικειμενικής αλήθειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ