Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η νεολαία αγκαλιάζει την προσπάθεια
  • Αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχία του φετινού διήμερου
  • Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα εντείνουν τις προσπάθειές τους

Χιλιάδες φλογισμένες καρδιές θα σμίξουνε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, για να βάψουνε το δρόμο και τον κόσμο με το κόκκινο της καρδιάς, για να τραγουδήσουνε τη ζωή και την ειρήνη. Θα ανταμώσουν στην 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ, εκεί στο "Κτήμα του Καραγκιόζη" στην Επανωμή, για να διαδηλώσουν την απαίτησή τους να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, να μη γίνει η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Η επιτυχία της "Νεανικής Επίθεσης Ειρήνης" είναι πια βέβαιη, μετά και τα τελευταία αισιόδοξα μηνύματα. "Ολο και περισσότεροι νέοι συσπειρώνονται γύρω από την πρωτοβουλία της ΚΝΕ", λέει η Στέλλα Δεληολάνη,γραμματέας της Οργάνωσης Σερρών της ΚΝΕ, υπογραμμίζοντας ότι "ακόμη και νέοι που ανήκουν σε άλλες πολιτικές νεολαίες εκφράζονται θετικά και παραδέχονται ότι πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίσταση της νεολαίας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών". Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της δραστηριότητας των μελών της Οργάνωσης, είπε: "Κάθε χρόνο η δουλιά μας βελτιώνεται ποιοτικά και αυτό εκφράζεται από τη συνειδητή συμμετοχή νέων πέρα από την ΚΝΕ. Φέτος ειδικά θα πάρει μέρος στην κατασκήνωση υπερδιπλάσιος αριθμός νέων σε σχέση με πέρσι. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το ότι η Θεσσαλονίκη είναι κοντά. Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε το άνοιγμα στη νεολαία των Σερρών μέχρι την τελευταία μέρα".

Η επιτυχία της αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης της ΚΝΕ, για τα μέλη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, έχει συνδεθεί άμεσα με την επιτυχία της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης του Κόμματος σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη. Η δραστηριότητά τους έχει στόχο τη μαζική συμμετοχή των νέων στη συγκέντρωση, γεγονός που αναμένεται να φέρει περισσότερες συμμετοχές και στο διήμερο.

Για την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, καθώς πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες, ώστε όλα να είναι έτοιμα στο χώρο της κατασκήνωσης μέχρι το πρωί του Σαββάτου που θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι νέοι από τις διάφορες περιοχές της χώρας.

Το "Κτήμα του Καραγκιόζη" βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, είναι μια τεράστια δημοτική έκταση, η οποία παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο Επανωμής για την πραγματοποίηση της 5ης Πανελλαδικής Συνάντησης. Συνδυάζει το πράσινο με τη θάλασσα και αποτελεί όαση δροσιάς και ανάπαυσης για τους Θεσσαλονικείς που επιλέγουν το κάμπινγκ.

Ο Σωτήρης Αμαξόπουλος,μέλος του ΝΓ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που ορίστηκε υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του χώρου, σημειώνει πως το κάμπινγκ διαθέτει καλά οργανωμένο εστιατόριο, χώρους άθλησης, μπαράκι, και το πιο σημαντικό για τους κατασκηνωτές, έχει αποδυτήρια, ντουζιέρες, τουαλέτες και άφθονο νερό όλη τη μέρα. "Είναι ένας χώρος με πολλά δέντρα δίπλα στη θάλασσα. Επόμενα, οι σκηνές θα στηθούν κάτω από τα δέντρα, που εξασφαλίζουν σκιά και δροσιά. Υπάρχει γήπεδο βόλεϊ και ποδοσφαίρου για τις αθλητικές συναντήσεις, ενώ θα στήσουμε και τραπέζια για αγώνες σκάκι. Διαθέτει ικανοποιητικό φωτισμό, μπαράκι και έχει χώρο πάρκινγκ έξω από την κατασκήνωση. Αυτό ενδιαφέρει όσους έχουν επιλέξει να έρθουν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Τα νερά της θάλασσας στο σημείο της κατασκήνωσης είναι ρηχά, όμως για κάθε ενδεχόμενο οργανώσαμε ναυαγοσωστική ομάδα από επαγγελματίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ