Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Εχουν κι αυτοί δικαιώματα

Δυναμικές κινητοποιήσεις αρχίζουν οι 3.000 σκηνίτες τσιγγάνοι

Κλείνει την ερχόμενη Τρίτη, 9 του Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης από τους κατοίκους του Εύοσμου και πολλές οικογένειες θιγόμενων τσιγγάνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης όσον αφορά τη μετεγκατάσταση 3.000 τσιγγάνων σκηνιτών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε καταυλισμό δίπλα στην περιφερειακή οδό.

Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από το δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Εύοσμου, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου με δυναμικά μέσα να προωθήσει την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ζητά την άμεση χωροθέτηση και λειτουργία οργανωμένου κάμπινγκ σε δημόσιες εκτάσεις, ώστε οι 3.000 τσιγγάνοι σκηνίτες του Εύοσμου να ζήσουν σχετικά ανθρώπινα. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας, στον οικισμό των τσιγγάνων του Εύοσμου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών καθώς οι λόφοι σκουπιδιών, τα τρωκτικά, οι εστίες ανάπτυξης εντόμων και η έντονη δυσοσμία αποτελούν το σκηνικό διαβίωσης εκατοντάδων οικογενειών.

Η κατάληψη της περιφερειακής οδού θα διαρκέσει τρεις ώρες και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα, οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα όπως λένε μέλη της Επιτροπής, στις αμέσως επόμενες κινητοποιήσεις περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ