Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις για τους ελεύθερους χώρους

Συγκεκριμένες αποφάσεις και χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της, ώστε να γίνουν πράξη τα αποτελέσματα πρόσφατης ημερίδας για την προστασία των λίγων ελεύθερων χώρων της Αθήνας και την απόδοσή τους ως χώρους πρασίνου και αναψυχής στους κατοίκους, αναμένεται να λάβει την ερχόμενη Τρίτη η "Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας", οπότε και συνεδριάζει, στις 8 μμ., στην οδό Ζωχίου 8, στους Αμπελόκηπους.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής θα κάνει παραστάσεις στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Γεωργίας. καθώς και στο δήμαρχο Αθηναίων. Επίσης αποφάσισε να οργανώσει συνέντευξη Τύπου και να υποστηρίξει και να οργανώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανά περιοχές. Αυτές ξεκινούν από την Πέμπτη, στις 7μμ., στη διασταύρωση των οδών Λάμψα και Τριφυλίας, όπου και θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων, με αίτημα τη διάσωση των ελεύθερων χώρων της περιοχής τους. Θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να θέσει επιτακτικά το αίτημα απόσυρσης του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα περί "Διάκρισης δασικής ιδιοκτησίας, ρύθμισης εμπράγματων δικαιωμάτων επί δασών και δασικών εκτάσεων", που νομιμοποιεί τις καταπατήσεις, οικοπεδοποιήσεις και αποψιλώσεις δασών και δασικών εκτάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ