Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάστιγα οι "νονοί"
  • Αστυφύλακας σκότωσε έναν από τους πιο σκληρούς "νονούς" και τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλο
  • Υπάρχουν 10 σπείρες, παραδέχεται η Αστυνομία!

Ενας αστυφύλακας, με ψυχολογικά προβλήματα, όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια, κατάφερε να εντοπίσει τους πιο επικίνδυνους "νονούς" της νύχτας και μάλιστα να αποδώσει "δικαιοσύνη", έτσι όπως το εννοούσε αυτός τουλάχιστον. Πρόκειται για τον 26χρονο Ηρακλή Νικολόπουλο,ο οποίος σκότωσε με πιστόλι τον Γεώργιο Γραγκογιάννη,37 ετών, και τραυμάτισε σοβαρά τον Θεμιστοκλή Καλαποθαράκο,23 χρονών, την ώρα που διασκέδαζαν στο νυχτερινό κέντρο "Πρινζ" του Στηβ Κακέτση.

Ο αστυφύλακας, που είχε καταταγεί το 1991 ως αθλητής της πυγμαχίας, είχε από το Φλεβάρη αναρρωτική άδεια, επειδή έπασχε από "συνεχόμενη συναισθηματική διαταραχή". Η Ασφάλεια τον εντόπισε στο σπίτι του και τον συνέλαβε, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Ομολογώντας την πράξη του υποστήριξε ότι τον είχε ενοχλήσει και εξοργίσει η προκλητική συμπεριφορά, η έπαρση, η αλαζονεία και η πλούσια ζωή των θυμάτων, τα οποία αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά από προστασίες και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Το φονικό σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα σε ένα χώρο (πρώην "Μπούζιος"), που και κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο των "νονών" της νύχτας. Το μαγαζί άλλαξε ταμπέλα εξακολουθώντας να λειτουργεί με την άδεια της τοπικής δημοτικής αρχής, ενώ απ' ό,τι φαίνεται, οι "νονοί" και οι μπράβοι δεν έφυγαν ποτέ από τις θέσεις τους. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στα μαγαζιά αυτά είναι και το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του "Πρινζ" ειδοποίησαν την Αστυνομία 40 λεπτά μετά το φονικό και αφού είχαν φροντίσει να καθαρίσουν το δάπεδο, εξαφανίζοντας τα πειστήρια. Οι αστυνομικοί βρήκαν τους τέσσερις από τους εννιά κάλυκες, που άφησε πίσω του ο πιστολέρο αστυφύλακας. Το πώς αντιμετωπίζει όμως την Αστυνομία και η άλλη πλευρά, οι "νονοί", διαφαίνεται καθαρά από την απάντηση που έδωσε ο Καλαποθαράκος στον αξιωματικό της Ασφάλειας, όταν πήγε να του πάρει κατάθεση στο νοσοκομείο: "Θα το σκεφτώ και θα σας απαντήσω μετά από δυο μέρες...".

Ο διοικητής της Ασφάλειας Γ. Παπαδάκης πρόβλεψε χτες ότι το "νονιλίκι" θα εξαπλώνεται όσο οι καταστηματάρχες δεν καταγγέλλουν στην Αστυνομία τους εκβιαστές. Ηδη, στην Αττική, όπως ομολόγησε, δρουν περίπου 100 εκβιαστές, οι οποίοι είναι μοιρασμένοι σε δέκα σπείρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ