Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η χωματερή πρέπει να περιφρουρείται

Την ευθύνη της πολιτείας για την περιθωριοποίηση ομάδας πολιτών, που αναγκάζονται για την επιβίωσή τους να καταφεύγουν στην εξεύρεση πόρων μέσα στα απορρίμματα, επισημαίνουν, με αφορμή τον πρόσφατο χαμό της 57χρονης τσιγγάνας στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, η ΠΟΕ - ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής.

Παράλληλα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν την ανάγκη για ουσιαστική και όχι περιστασιακή περιφρούρηση της χωματερής. Θυμίζουν δε ότι είχαν προειδοποιήσει κάθε αρμόδιο για την κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή, προχωρώντας, μάλιστα, και σε απεργιακή κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων περιφρούρησης της χωματερής και της δημόσιας υγείας και "για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα".

Ακόμη, ΠΟΕ - ΟΤΑ και εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιλογή του όποιου σχεδιασμού όσον αφορά στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, πέραν του κεντρικού σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ. "Επισημαίνουμε και προειδοποιούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών που λειτουργούν τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην υπόλοιπη χώρα, διότι φοβούμεθα ότι θα γίνουμε μάρτυρες πυρκαγιών, με αποτέλεσμα να χαθούν και οι εναπομείναντες λίγοι πνεύμονες πρασίνου", τονίζουν στην ανακοίνωση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ