Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΛΕΤΕ
20ή μέρα απεργίας πείνας του καθηγητή

Συνεχίζει τώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Καταγγέλλει ότι ενώ διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, αποκλείστηκε από διαγωνισμό κάλυψης θέσης καθηγητή στη σχολή

Στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας έχει στήσει εδώ και τρεις μέρες το αντίσκηνό του ο ωρομίσθιος καθηγητής της ΣΕΛΕΤΕ Στ. Μαυρομάτης, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 17 του Ιούνη, διαμαρτυρόμενος για την αυθαίρετη - όπως καταγγέλλει - απόφαση του ΔΣ με την οποία δε θεωρήθηκε ικανός να καταλάβει μία από τις τρεις θέσεις καθηγητών που είχαν προκηρυχτεί στη σχολή, παρόλο που από την αρμόδια επιτροπή και το σύλλογο των καθηγητών είχε καταταχτεί τρίτος, με βάση την αξιολόγηση των προσόντων.Ο απεργός πείνας - όπως δήλωσε στο "Ρ" - αναγκάστηκε να μεταφέρει τη διαμαρτυρία του έξω από το υπουργείο, γιατί οι αρμόδιοι συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία, παρόλο που έχει κάνει καταγγελία από τις 6-5-96, ζητώντας τη σύσταση επιτροπής από καθηγητές ΑΕΙ, που θα εξετάσει σε βάθος το θέμα. Ο Στ. Μαυρομάτης είναι διδάκτωρ μηχανολόγος μηχανικός και καταγγέλλει ότι στην αξιολόγηση των υποψηφίων κατατάχτηκε τρίτος, ενώ υπερέχει έναντι των άλλων δύο συναδέλφων του "και στα χρόνια προϋπηρεσίας και στα χρόνια επαγγελματικής πείρας και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις". Καταγγέλλει επίσης τον πρόεδρο της ΣΕΛΕΤΕ Γ. Πατεράκη ότι "προσπάθησε εσκεμμένα να δημιουργήσει "κώλυμα ξένης γλώσσας"", αποκλείοντάς τον. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι ενώ ο Σύλλογος Καθηγητών αναγνώρισε γνώση της αγγλικής και στους τρεις υποψήφιους με βάση τις επιστημονικές τους δημοσιεύσεις, ο κ. Πατεράκης συνέστησε ειδική επιτροπή για να εξετάσει μόνο αυτόν, πράγμα που αρνήθηκε για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Στο μεταξύ παραμένει έξω από το υπουργείο Παιδείας... "μήπως και κάποιος αναγκαστεί να ασχοληθεί με το θέμα μου", όπως λέει ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ