Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Απειλείται η λειτουργία του

Δεν εγκρίθηκε η παράταση της θητείας 11 αγροτικών γιατρών

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αφού ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε παράνομες τις παρατάσεις θητείας (ενός χρόνου) 11 ειδικευμένων αγροτικών ιατρών, μοναδικών ειδικοτήτων των περισσότερων, στο Νοσοκομείο, μεταξύ αυτών ο μοναδικός αιματολόγος σ' όλη την Εύβοια, κυτταρολόγος, τέσσερις αναισθησιολόγοι, ένας ορθοπεδικός και ένας παθολογοανατόμος.

Αποτέλεσμα θα είναι ορισμένα βασικά τμήματα του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που εξυπηρετεί τον μισθό πληθυσμό της Εύβοιας και τμήματος της Βοιωτίας, να κλείσουν. Ομως, η κάλυψη των οργανικών θέσεων γιατρών, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του Νοσοκομείου, το οποίο είναι ελλειμματικό κατά 1,5 δισ. δραχμές και αντιμετωπίζει κι άλλου είδους λειτουργικά προβλήματα και μισθοδοσίας ανάμεσα στ' άλλα. Τελικά, από το ΔΣ του Νοσοκομείου ζητήθηκε η παράταση της θητείας των 11 γιατρών, ως το τέλος του 1996, για την οποία είναι αρμόδιο το υπουργείο Υγείας.

Με τέτοιου είδους, όμως, προσωρινά μέτρα και προχειρότητες δεν ασκείται πολιτική υγείας. Οι όποιες "ενέσεις" γίνονται, κάτω από αυτήν την πίεση των εργαζομένων, δεν μπορούν να σώσουν τη βαριά "λαβωμένη" - από τις νεοσυντηρητικές επιλογές - δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ