Κυριακή 21 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο εφιάλτης τους

Αν υπάρχουν ορισμένοι αφελείς που πιστεύουν ότι οι ιμπεριαλιστές ικανοποιήθηκαν και ησύχασαν με την "παραίτηση" του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η "παραίτηση" του Κάρατζιτς, ο γγ του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλ. Κίνκελ, κ.ά., με μία φωνή, απαίτησαν "να αποδοθεί δικαιοσύνη" και ζήτησαν τη σύλληψή του και παραπομπή του στο Δικαστήριο της Χάγης.

Είναι, πλέον, φανερό ότι στόχος των ιμπεριαλιστών που αιματοκύλησαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας δεν είναι μόνο, ή κυρίως, η πολιτική εξόντωση του ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, αλλά η εξαφάνιση κάθε αντίστασης στην παρουσία τους και εγκληματική τους δράση στην περιοχή. Στόχος τους είναι η ισοπέδωση όσων ορθώνουν το ανάστημά τους στη "νέα τάξη πραγμάτων".

Γελιούνται οικτρά, όμως, αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν. Οι λαοί βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κάθε μέρα που περνάει συνειδητοποιούν ότι η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών είναι βαμμένη με το αίμα αθώων θυμάτων.

Αυτός είναι ο εφιάλτης τους και από αυτόν δε θα μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν. Ο,τι και αν κάνουν, όσα έξυπνα όπλα και αν χρησιμοποιήσουν.

Η παντοδυναμία τους είναι φαινομενική και πολύ εύθραυστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ