Κυριακή 21 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Persona non grata

Κι άλλες φορές έχουμε τονίσει ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ - ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μ. Παπαγιαννάκης - ενεργεί στο Ευρωκοινοβούλιο ως "πληρεξούσιος" των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, που μάχονται την εκτροπή του Αχελώου. Ο εν λόγω ευρωβουλευτής ξαναχτύπησε τις προάλλες και με ερώτησή του ζήτησε από την Κομισιόν να εγκαταλειφθεί το έργο εκτροπής του Αχελώου. Αμέσως η Γερμανίδα επίτροπος Μ. Βουλφ - Μάτις υιοθέτησε την πρόταση, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ήδη η Κομισιόν ξεκίνησε "διαπραγματεύσεις" με την ελληνική κυβέρνηση για οριστική εγκατάλειψη του έργου.

Βεβαίως, ευθύνες δεν έχει μόνο η ΕΕ - η οποία πάντα δεν ήθελε την εκτροπή του Αχελώου, για να μην υπάρξει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας - και ο γραφικός ευρωβουλευτής του ΣΥΝ. Ευθύνες έχει, κυρίως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία πάρα πολλές φορές και σε πανηγυρικούς τόνους υποσχέθηκε άμεση έναρξη του έργου κι άλλες τόσες δεν κράτησε τις υποσχέσεις της.

Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ο Μ. Παπαγιαννάκης θεωρείται persona non grata (πρόσωπο ανεπιθύμητο) στη Θεσσαλία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει το πολιτικό κόστος της νέας υπαναχώρησής της για τον Αχελώο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ