Κυριακή 21 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποφάσεις μακριά από το λαό

Για το πρόβλημα της διάθεσης των οικιακών αποβλήτων, ο Γιώργης Καραπάνου,εκ μέρους της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αμαλιάδας", δήλωσε στο "Ριζοσπάστη":

Το πρόβλημα της διάθεσης των οικιακών αποβλήτων (βοθρολύματα) για την πόλη της Αμαλιάδας είναι παλιό. Οι μέχρι σήμερα δημοτικοί άρχοντες και ιδιαίτερα από το 1974 και μετά προσπάθησαν να δώσουν λύση μέσα στα πλαίσια των κομματικών τους επιλογών και της πολιτικής την οποία υπηρέτησαν ή υπηρετούν. Αλλά το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα, για το οποίο έπρεπε να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, έγινε αντικείμενο μικροπολιτικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων της εκάστοτε δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης. Γίνονταν συζητήσεις και παίρνονταν αποφάσεις μακριά από το λαό της πόλης, μόνο και μόνο για δημαγωγία.

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" και προεκλογικά είχε τονίσει ότι τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα της πόλης δε λύνονται στους διαδρόμους των υπουργείων, αλλά στους δρόμους του αγώνα με τη συμμετοχή του λαού και της πόλης. Είχαμε ζητήσει να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια, 60 - 70 εκατομμύρια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των βοθρολυμάτων μέχρι να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός. Βέβαια, δεν εισακουστήκαμε, αλλά ούτε και η δημοτική αρχή είχε τέτοιο προσανατολισμό. Σήμερα δημιουργούμε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Αγίας Μαύρας, αλλά και ρυπαίνουμε το περιβάλλον και ειδικά τις περιοχές της θάλασσας όπου εκβάλλει ο Πηνειός.

Βέβαια, οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων δεν είναι αποκλειστικά δικές τους, αλλά είναι και επιλογές των κομμάτων, τα οποία υπηρετούν, αυτό έχει δείξει η εμπειρία των 15 τελευταίων ετών. Ο δήμος έχει γίνει το μέσον για να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική. Αυτό γίνεται και σήμερα και έχουν μεγάλη ευθύνη τα κόμματα, τα οποία στήριξαν τη σημερινή δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ, "ΣΥΝ", ΠΟΛ. ΑΝ.), τουλάχιστον επίσημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ