Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάντια...

Μέρες τώρα, το "λουκέτο" που έβαλε η "Good Year", οι ανάλογες εκβιαστικές απειλές της "Ζήμενς" και άλλων... αξιότιμων εκπροσώπων της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" απασχολούν τον Τύπο. Μέρες τώρα, εκατοντάδες εργάτες έχουν πεταχτεί στο δρόμο και ακόμη περισσότεροι ζουν αγκαλιά με το άγχος και την ανασφάλεια. Και επιτέλους, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εδέησε να κάνει σχετική δήλωση. Θα περίμενε κανένας, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα των εργατών. Το στοιχειώδες δικαίωμα στη δουλιά, πάνω απ' όλα. Και μαζί τους, τα συμφέροντα της χώρας και της εθνικής οικονομίας. Ομως, δε σκαμπάζει από τέτοια ο "εκσυγχρονιστής" πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Το δικαίωμα στη δουλιά, η προστασία της εγχώριας παραγωγής, η ανάπτυξη και άλλα τέτοια παρόμοια, για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αποτελούν απλά και μόνο το περιτύλιγμα των πραγματικών του θέσεων. Απλά και μόνο, το αναγκαίο καμουφλάζ. Ο Χρ. Πρωτόπαππας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει πλήρως όλες όσες απαιτήσεις βάζουν οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας, για να μην πάρουν τις μονάδες τους και φύγουν από τη χώρα μας.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, και τίποτε διαφορετικό από τον προκαθήμενο του σύγχρονου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Απλά, μας θλίβει βαθιά η όποια κατάντια του αντανακλάται στην τριτοβάθμια εργατική συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ