Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Ζητούν ίση μεταχείριση

Ενα τυπικό πρόσχημα που αφορά στον κανονισμό λειτουργίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, έφερε ως δικαιολογία το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να κόψει τις εκπαιδευτικές άδειες των καθηγητών των καλλιτεχνικών μαθημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικές άδειες δίνονταν κανονικά στους καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων αποφοίτων της ΑΣΚΤ, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους, ώσπου το υπουργείο ανακάλυψε ότι η ΑΣΚΤ δε χορηγεί μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και με αυτό το πρόσχημα δεν προχώρησε φέτος στην έγκριση των εκπαιδευτικών αδειών, όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές. Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 123/84, σύμφωνα με το οποίο γίνονται οι προσλήψεις καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, "η ενασχόληση με τη ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και εφαρμοσμένων τεχνών ισοδυναμεί με τους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών. Πώς εξηγείται σήμερα η στάση του υπουργείου; Θέλουμε να πιστεύουμε, συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση, πως πρόκειται απλά για παρεξήγηση και στεγνή τυπολατρία, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να υποθέσουμε ότι η άγνοια και η αναρμοδιότητα που εμφανίζει το υπουργείο Παιδείας είναι σκόπιμη και εντάσσεται στη γενικότερη οικονομική πολιτική περικοπής των δαπανών".

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων έχουν προ πολλού ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να τους δεχτεί για να συζητήσουν το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να έχουν πάρει κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Το ΕΕΤΕ στην ανακοίνωσή του "καλεί τον υπουργό Παιδείας να δώσει λύση στο θέμα, γιατί οι καλλιτέχνες καθηγητές πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους καθηγητές σε θέματα όπως η μετεκπαίδευσή τους, που τόση σημασία έχει για τη βελτίωση της διδασκαλίας τους στο σχολείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ