Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει τις Νομαρχιακές Επιτροπές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτικής Ανοιξης και ΣΥΝ, που συναντήθηκαν με σκοπό "να συντονίσουν τη δράση τους για τα μεγάλα έργα στο νομό"

Προσπάθεια συναίνεσης περισσότερων κομμάτων με τα αντιλαϊκά σχέδια της ΕΕ, αποπροσανατολισμού του λαού και εγκλωβισμού των εργαζομένων σε μια πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, καταγγέλλει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με αφορμή πρόσφατη συνάντηση των Νομαρχιακών Επιτροπών των άλλων κομμάτων, με θέμα τα μεγάλα έργα του νομού.

Πρόσφατα οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτικής Ανοιξηςκαι ΣΥΝ συναντήθηκαν, με σκοπό, όπως δήλωσαν, να συντονίσουν τη δράση τους για τα μεγάλα έργα στο νομό. "Η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΝ, υπηρετεί τα σχέδια της συναίνεσης περισσότερων κομμάτων με βάση την πολιτική της ΕΕ. Συγχρόνως επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός του λαού με τη δήθεν διαφωνία και αντίσταση των ΝΕ προς τις ηγεσίες των κομμάτων τους και ο εγκλωβισμός των εργαζομένων στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. Μια πολιτική που πιστά εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ", υπογραμμίζει η ΝΕ του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι η ίδια δε συμμετείχε στη συνάντηση, θεωρώντας ότι με τη συμμετοχή της θα συνέβαλλε στη συγκάλυψη των ευθυνών των άλλων κομμάτων. Τονίζει ότι επανειλημμένα έχει ταχτεί υπέρ της παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής και ότι τα λεγόμενα μεγάλα έργα μπορεί να είναι χρήσιμα όταν υπηρετούν και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών και των εμποροβιοτεχνών της περιοχής, όταν συμβάλλουν στην παραγωγική ανάπτυξη του τόπου και σέβονται το περιβάλλον και τις ιστορικές παραδόσεις.

"Είναι αναγκαία - αναφέρει - η επαρκής χρηματοδότησή τους, η διαφάνεια στις διαδικασίες ανάθεσης και κατασκευής, η εξασφάλιση χαμηλού λειτουργικού κόστους και η ένταξή τους σε ένα γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης. Σήμερα, η όποια προώθηση αυτών των έργων, γίνεται με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου και των κατασκευαστικών εταιριών".

Για την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής σε όφελος του λαού, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, με σαφή αντιμονοπωλιακά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. "Δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, τονίζει. Ο ένας είναι αυτός που η χώρα ακολουθεί μέχρι σήμερα. Ο δρόμος του κεφαλαίου. Ο άλλος είναι ο δρόμος της αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης, με προοπτική το σοσιαλισμό. Συναντήσεις σαν αυτή των Νομαρχιακών Επιτροπών των άλλων κομμάτων υπηρετούν τον πρώτο δρόμο. Εκεί υποτάσσεται και η πολιτική του ΣΥΝ". Και καταλήγει: "Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο. Να ενταχθούν στο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ