Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΥΣ
εμείς δεν έχουμε φράγκο...

Σε μοχλό της αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής της θέλει να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση

Κατεύθυνση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την επιβολή νέων, τοπικών φόρων και αυξήσεων στα τιμολόγια των δημοτικών επιχειρήσεων, ενόψει της κατάρτισης των νομαρχιακών προϋπολογισμών του 1997, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με σχετική εγκύκλιό του.

Στην εγκύκλιο απερίφραστα αναφέρεται, ότι κύριος στόχος των προϋπολογισμών του 1997 για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, αλλά και ευρύτερα για το σύνολο των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, είναι η περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και η αύξηση των ιδίων εσόδων. Οι δε δαπάνες, με εξαίρεση τις αποδοχές προσωπικού, θα πρέπει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών, να καθοριστούν αυστηρά στα επίπεδα του 1996.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τη Νομαρχιακή και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε "μακρύ χέρι" της αντιλαϊκής, φορομπηχτικής της πολιτικής και να την αλυσοδέσει στο άρμα του Μάαστριχτ και του περιβόητου προγράμματος "σύγκλισης".

Χαρακτηριστικό προάγγελμα του τι περιμένει τους εργαζόμενους, εάν οι νομαρχιακοί "άρχοντες" υλοποιήσουν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, αποτελούν οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, το οποίο ήδη έχει εγκρίνει μια πληθώρα υπέρογκων τοπικών φόρων, που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία.


ΣΕΛ.  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ