Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομική τρομοκρατία στην Κέρκυρα

Τις τρομοκρατικές ενέργειες αστυνομικών σε βάρος απλών πολιτών, στο πλαίσιο των ερευνών για τη σύλληψη ενός δραπέτη, καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις αστυνομικών των ΜΕΑ εναντίον Κερκυραίων πολιτών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας τις τελευταίες ημέρες έχουν αναστατωθεί λόγω της προσπάθειας της Αστυνομίας να συλλάβει έναν δραπέτη που πριν λίγο καιρό το έσκασε από τη φυλακή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απλών πολιτών - μέχρι και νεαρών κοριτσιών - αλλά και τον προχτεσινό τραυματισμό τουΜιχάλη Ρεπούλιου, εργαζόμενου οδηγού που χωρίς να προβάλει αντίσταση αστυνομικοί του άνοιξαν το κεφάλι με τη χειρολαβή πιστολιού και του έριξαν σφαίρες στα πόδια.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται σαν δύναμη κρούσης ειδικές μονάδες της αστυνομίας που έχουν διαπαιδαγωγηθεί με βάση τις αρχές"κάθε πολίτης είναι ύποπτος" και "ο λαός είναι εχθρός της αστυνομίας".

"Αυτές είναι βαθιά αντιδραστικές μετεμφυλιακές ιδέες που συνεχίζουν να καλλιεργούνται στην αστυνομία από τους πολιτικούς καθοδηγητές της του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", υπογραμμίζει η ΝΕ Κέρκυρας και προσθέτει: "Η σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία που ευαγγελίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα είναι προσπάθεια δημιουργίας ενός άβουλου, φανατισμένου και καλά εξοπλισμένου μηχανισμού που θα χρησιμοποιείται για τρομοκράτηση και το φακέλωμα των πολιτών και την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ετσι υλοποιούν τη γνωστή αντιδραστική συμφωνία "Σένγκεν" που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών από τους "εχθρούς λαούς". Ετσι έχουν αρχίσει τις πρόβες με θύματα αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες".

Αναφερόμενη στις πολιτικές ευθύνες για τις παράνομες και επικίνδυνες για τη ζωή και ασφάλεια των πολιτών ενέργειες μεμονωμένων αστυνομικών, η ΝΕ Κέρκυρας επισημαίνει ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Αυτή τους καθοδηγεί και συγκαλύπτει τις παρανομίες τους. Η βαθιά αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική της την οδηγεί να παραβιάζει βασικές ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, καλεί τον κερκυραϊκό λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στην πράξη πάει να μας γυρίσει στο καθεστώς της Αστυνομοκρατίας του 1960. Επίσης, καλεί τους αστυνομικούς να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις βάρβαρες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές ορισμένων "συναδέλφων" που πέρα από τα άλλα τους εκθέτουν και τους απομονώνουν από τον εργαζόμενο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ