Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμονή στη μη μονιμότητα

Η επιμονή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στο θέμα της μη μονιμότητας των νεοεισερχόμενων στο ΕΣΥ και στο θέμα της εξέλιξης των γιατρών στο ΕΣΥ, εξακολουθεί να αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή τις συναντήσεις της Εκτελεστικής της Γραμματείας με τους υπουργούς Υγείας, Αν. Πεπονή και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ε. Γιαννόπουλο.

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την καταβολή του επιδόματος των 35.000 δραχμών. Η αναβολή επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων των νοσοκομειακών γιατρών επιτείνει την κρίση στα νοσοκομεία, υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, ενώ θεωρεί θετική τη συζήτηση με τον υπουργό Εργασίας.

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί δίκαιη την ανησυχία που εκδηλώνεται για τα φάρμακα και πιστεύει πως η εφαρμογή τέτοιων μέτρων πρέπει να γίνει μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, τους εμπλεκομένους με το φάρμακο και τους νοσοκομειακούς και ότι αυτή επιτείνεται απ' την αποσπασματικότητα των ανακοινώσεων.

Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ θα συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο μετά τις 25 Αυγούστου για να εξετάσει την κατάσταση και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ