Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Οφθαλμοί" στραμμένοι στις Βρυξέλλες

Αστοχη επίθεση του Κ. Γείτονα κατά της Αλ. Παπαρήγα

Ως "οφθαλμούς του κοινωνικού προσώπου" μιας πολιτείας παρουσίασε την υγεία και πρόνοια ο Κ. Γείτονας, στη χτεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Πλην όμως, οι επόμενες αποστροφές της ομιλίας του υπουργού, έδειξαν ότι οι "οφθαλμοί" της κυβέρνησης είναι στραμμένοι πρωτίστως προς τις Βρυξέλλες για να υλοποιήσει τις οδηγίες στους βασικούς αυτούς τομείς, καθώς υπάρχει ένας πυρετός συζητήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ετσι αποδείχτηκε εντελώς άστοχη η επίθεση του Κ. Γείτονα κατά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που την κατηγόρησε ότι δεν έχει μνήμη, γιατί το κράτος πρόνοιας καθιερώθηκε στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ. Τουναντίον, η Αλ. Παπαρήγα υποστήριξε όσα έχουν απομείνει από τη λαίλαπα της φιλελευθερισμού, η οποία οδήγησε το 25% του συστήματος υγείας της χώρας μας στα χέρια των ιδιωτών.

Ο Κ. Γείτονας επανέλαβε ότι για την υγεία δεν προέχει μόνο η αύξηση των δαπανών, αλλά και η αναδιάρθρωση αυτών των πόρων, όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια. Παρά τους όρκους πίστης στο ΕΣΥ - είναι, είπε, το στρατηγικό μέσο και ο κορμός για τις προσαρμογές - παρουσίασε ως πανάκεια τους μάνατζερ στα νοσοκομεία, ενώ σιώπησε για τα χρέη των νοσοκομείων παρά το μελετώμενο δανεισμό τους από τις τράπεζες για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Οι δηλώσεις του Κ. Γείτονα ότι με το "πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και τις ανάδοχες οικογένειες" ο στόχος είναι να μην περάσουν οι ηλικιωμένοι τη ζωή τους στα γηροκομεία, είναι τουλάχιστον υποκριτικές, γιατί το Μάη του 1996 η κυβέρνηση εξέδωσε υπουργική απόφαση για τη λειτουργία Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα για την προσέλκυση "αλλοδαπών και ημεδαπών επενδυτών"....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ