Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Τελικά, είχαν μια χρησιμότητα και οι φετινές εκλογές. Ακόμα δε γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να προκαθορίσουμε τα αποτελέσματά τους, όμως υπενθύμισαν με τον πιο καθαρό τρόπο τη ρηχότητα και την κενότητα της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου των πολιτικών εκπροσώπων της κυρίαρχης τάξης, μικρών και μεγάλων κομμάτων.

Είναι εμφανές κάτω από την αοριστολογία πως κρύβονται νέα σκληρότερα και πιο αντιλαϊκά μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές. Μάθαμε πάντως ενδιαφέροντα πράγματα, από την πρεμούρα του δικομματισμού να διατηρήσει την απόλυτη πολιτική εξουσία στη χώρα. Οπως π.χ. ότι Ενοπλες Δυνάμεις δεν υπακούουν στην πολιτική εξουσία ή ότι το πρόγραμμα "σύγκλισης" θα συνεχιστεί σταθερά, γιατί δήθεν αποδίδει. Επίσης ότι χρειάζονται πολλά δισεκατομμύρια (που δεν υπάρχουν) για τη στοιχειώδη ανακούφιση των εργαζομένων. Και ακόμα ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στη βιομηχανία, στην παιδεία και την υγεία. Επίσης ότι θα πρέπει ν' ανεχθούμε το "βλέποντας και κάνοντας" των ερασιτεχνών της πολιτικής και της διοίκησης.

Νέοι ακροβατισμοί μας περιμένουν μετά τις εκλογές, πρέπει να 'μαστε απόλυτα βέβαιοι σ' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα δικά τους μέτρα.

Εκτός από την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, που αναμφισβήτητα θα βοηθήσει, τα πρώτα μέτρα αντίστασης, θα πρέπει να προγραμματίζονται από τώρα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παθολόγος (ΕΕΠ - ΕΔΕ - SIS)

Χαϊδάρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ