Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ανυπότακτη φωνή της νεολαίας

"Τα προβλήματα των φοιτητών και γενικότερα τα προβλήματα της εκπαίδευσης μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο", υπογραμμίζει η Νέλη Γεωργοπούλου,μέλος του Γραφείου της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

"Το αποτέλεσμα των σπουδών μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά πτυχία χωρίς αντίκρισμα, ενώ αν είμαστε τυχεροί και δουλέψουμε, το κάνουμε για μερικά ψίχουλα. Οταν ζητάμε ψυχαγωγία μάς δίνουν πολυτελή σκουπίδια. Οταν θέλουμε μια δημιουργική ζωή μάς δίνουν πόλεμο, ρατσισμό. Οταν αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας μάς χλευάζουν ή μας σέρνουν σε δίκες.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, σαν ένα τμήμα της νεολαίας, πλήττονται και αυτοί από την αισχροκέρδεια, την ευρωλαγνεία και τον εκσυγχρονισμό, που τώρα κάνει ορατή την παρουσία του, μέσω των νέων περικοπών στη φοιτητική μέριμνα και νέων επεμβάσεων από φορείς άσχετους με την εκπαίδευση που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως π. χ. το ΣΤ Τμήμα του ΣτΕ.

Για εμάς τους νέους κομμουνιστές, το μεγάλο στοίχημα είναι αυτή η αμφισβήτηση και η αγανάκτηση, που εκφράζεται από τη νεολαία, να ωριμάσει και να συνδεθεί με το ευρύτερο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μ' αυτή την εκδήλωση δίνουμε το πρώτο δυναμικό "παρών" μας μετά τις εκλογές. Θέλουμε να εκφραστεί η πραγματική ανυπότακτη φωνή της νεολαίας, να γίνει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χώρος άθροισης κάθε προβληματισμένου νεολαίου για τις αναμετρήσεις που έρχονται κόντρα στη συντήρηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ