Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΙΟΣ
Καταστροφικές πλειοψηφίες

Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ ενάντια στα σχέδια επέκτασης του αεροδρομίου στην πόλη. Κάλεσμα συσπείρωσης των κατοίκων για μια ουσιαστική ανάπτυξη του νησιού, κόντρα σε ό,τι αποφασίζουν οι πλειοψηφίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στα όργανα της Αυτοδιοίκησης

Χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση ανάπτυξης για το νομό Χίου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε πλήρη σύμπνοια, θυμήθηκαν πάλι να πετάξουν στους χειμαζόμενους επαγγελματίες, το δόλωμα της επέκτασης του αεροδρομίου που θα φέρει, υποτίθεται, στη Χίο τις στρατιές των τουριστών...

Βέβαια, για να γίνει αυτό θέλουν να επεκτείνουν το αεροδρόμιο μέσα στην πόλη, αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια... Ετσι, σε πλήρη συνεργασία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο αξιοποίησαν την πλειοψηφία που διαθέτουν και ψήφισαν ναι σε μια ευάλωτη από κάθε άποψη μελέτη περιβάλλοντος, που επεκτείνει το αεροδρόμιο μέσα στην πόλη!

Εγκληματική για το μέλλον του νησιού χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ του ΚΚΕ Χίου, την απόφαση του Νομαρχιακού και Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Παράλληλα, καταδικάζει τις πλειοψηφίες των Συμβουλίων, οι οποίες, αν και επιδίωξαν να στηρίξουν τα άνομα σχέδιά τους στη δήθεν ανάπτυξη του τουρισμού του νησιού, κατάφεραν να πείσουν για ένα πράγμα: Πως είναι συνεχιστές - των προηγούμενων Συμβουλίων - των αντιλαϊκών πολιτικών, που έχουν βιώσει οι κάτοικοι του νησιού. Αλλωστε οι ίδιες πλειοψηφίες ήταν αυτές που συνέβαλαν στο κλείσιμο όλων των παραγωγικών μονάδων, στην τσιμεντοποίηση του Καρφά, στη δημιουργία "έργων" που κανένα όφελος δεν έφεραν στον τόπο. Οι ίδιες πλειοψηφίες και τα κόμματα που εκπροσωπούν ψήφισαν νόμους που μεγάλωσαν τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου, άνοιξαν το δρόμο για την ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων, έβαλαν την ταφόπλακα στο μέλλον του νησιού.

"Η ανάπτυξη του νησιού προς όφελος των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ψαράδων, των γυναικών, της νεολαίας, μπορεί να υπάρξει, αν ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική που θα αμφισβητεί τα συμφέροντα των ισχυρών του νησιού μας. Μια πολιτική που θα εντάσσεται στα πλαίσια μια συνολικής ανάπτυξης της χώρας, που θα στηρίζεται στις ντόπιες πηγές οικονομίας, θα αλλάζει την ποιότητα ζωής, θα αναπτύσσει το περιβάλλον και τον πολιτισμό, θα αμφισβητεί την πολιτική και οικονομική εξουσία της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, θα καταδικάζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ", σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τέλος, η ΝΕ του ΚΚΕ Χίου καλεί όλους να αγωνιστούν ενάντια στην επέκταση του αεροδρομίου, να αγωνιστούν για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ