Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ο Νοέμβρης ζει και θα νικήσει"

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

"Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις του φετινού γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη, στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία. Τις χιλιάδες νέων, που έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα πως το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στην καρδιά και το νου της νεολαίας, πως τα σύγχρονα μονοπάτια των νεανικών αγώνων και αναζητήσεων εξακολουθούν να συναντώνται στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης.

Χαιρετίζουμε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, που με όλες τους τις δυνάμεις συνέβαλαν στην επιτυχία του γιορτασμού, στη μαζική παρουσία των νέων στα μπλοκ της ΚΝΕ στις πορείες.

Η νεολαία και ο λαός έδωσαν αποφασιστική απάντηση στις δυνάμεις και τους μηχανισμούς που χρόνια τώρα πολύμορφα προσπαθούν να υπονομεύσουν το Πολυτεχνείο. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, κάνοντας το γιορτασμό δική του υπόθεση, κατόρθωσε να απαντήσει στην πρωτοφανή προβοκάτσια των μηχανισμών της άρχουσας τάξης, ώστε το Πολυτεχνείο να παραμείνει ανοιχτό τις μέρες του γιορτασμού, να πλαισιωθεί μαζικά από τους εργαζόμενους, παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που καλλιεργούνταν. Κατόρθωσε να υπερασπίσει το μήνυμα και το χώρο του Πολυτεχνείου απέναντι στα σχέδια που χρόνια τώρα προωθεί το ντόπιο και ξένο κατεστημένο.

Η πρωτοφανής επίδειξη αυταρχισμού από τις δυνάμεις καταστολής, με το χτύπημα και τις συλλήψεις μελών και στελεχών της ΚΝΕ, η επιχείρηση τρομοκράτησης με την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στον Πειραιά από τους αναρχοφασίστες, ο χυδαίος αντικομμουνισμός που ξεχείλιζε από τις διάφορες ομάδες, που συνένωναν από επιχειρηματίες και "κουρασμένα παλικάρια" της γενιάς του Πολυτεχνείου, από ενσωματωμένους "αντεξουσιαστές" και τους ασφαλίτες καθοδηγητές τους, μέχρι τους όψιμους "επαναστάτες" του συμβιβασμού, έδειξε έκδηλα αυτό που και πέρσι ήρθε στην επιφάνεια: Πως μέσα στην πολύμορφη επίθεση στο Πολυτεχνείο, βασικός στόχος είναι το μόνο κόμμα που κρατά ζωντανά τα συνθήματα της εξέγερσης, το ΚΚΕ. Δείχνει τον πανικό μπρος στην αυξανόμενη επιρροή της ΚΝΕ στη νεολαία, την αμηχανία των διάφορων μηχανισμών, μπρος στην αποφασιστική παρέμβαση και συμβολή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην πραγματοποίηση και υπεράσπιση του γιορτασμού.

Ο φετινός γιορτασμός πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, σε μια στιγμή που κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ιμπεριαλιστική "νέα τάξη" προσθέτουν νέα δεσμά στους λαούς και τη νεολαία, που η σύγχρονη δικτατορία των πολυεθνικών στερεί το "ψωμί" και την παιδεία, υπονομεύει την εθνική ανεξαρτησία και περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα συνθήματα του Νοέμβρη ζωντανεύουν στις διεκδικήσεις του σήμερα. Η μαζική συμμετοχή στο φετινό γιορτασμό είναι ο προάγγελος των αγώνων που έχουμε μπροστά μας, ιδιαίτερα ενόψει του προϋπολογισμού.

Ο Νοέμβρης ζει και θα νικήσει!

Με το ΚΚΕ, με μαζική ΚΝΕ, με τη δύναμη της εργατικής τάξης και τη φλόγα της νιότης θα μας συντροφέψει στη μάχη για τα δικαιώματα μας, την ειρήνη, το σοσιαλισμό!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ