Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής μαζικών φορέων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θ. Βάιος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, χαιρέτισαν εκπρόσωποι των σπουδαστών του ΤΕΙ και των μαθητών και το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Στη συνέχεια, οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Νομαρχία, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα στο νομάρχη. Αποτυχία είχε η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρισας στην πλατεία Νομαρχίας.

Στο Βόλο

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.Στο νόημα του γιορτασμού και στην επικαιρότητα των οραμάτων και των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι Α. Σκάρλας,εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξεν. Κωνσταντής,εκπρόσωπος των φοιτητών. Ακολούθησε μεγάλη και μαχητική πορεία, που κατέληξε στο μνημείο πεσόντων στην παραλία της πόλης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Στα Τρίκαλα

Επιτυχία είχε και η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων κι άλλοι 16 μαζικοί φορείς, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, των Τρικάλων.Μίλησαν ο Μπ. Αργυρίου,πρόεδρος του ΣΕΤ και η Χαρούλα Λιατίφη,εκ μέρους της ΚΝΕ. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Ασκληπιού.

Στην Καρδίτσα

Στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Καρδίτσας.Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο νομάρχης Κ. Παπακυρίτσης,ο αντιδήμαρχος Β. Βαρελάς και εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών, των σπουδαστών του ΤΕΙ Δασοπονίας και των μαθητών. Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία δικαστηρίων, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Στη Χαλκίδα

Με μαχητικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας και κατάληξη στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έγιναν ομιλίες και κατατέθηκαν στεφάνια, νεολαία και λαός, έδωσαν το αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, τιμώντας, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι σπουδαστές της σχολής ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, την 23η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη Λιβαδειά

Με συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου εργαζόμενοι, νέοι και νέες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και της ΚΟ του ΚΚΕ. Η προσυγκέντρωση ήταν στην πλατεία Μητροπόλεως και ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λιβαδειάς Παναγιώτης Μακρής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σοφοκλής Τόγιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία έως την πλατεία Ζαππείου.

Η μαχητική αυτή εκδήλωση ήταν απάντηση στις προσπάθειες του δήμου για υποβάθμιση του γιορτασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., μια ομάδα του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Χ. Παλαιολόγο, στέλεχος του ΣΥΝ, πραγματοποίησε "συζήτηση - εκδήλωση" στο Πνευματικό Κέντρο για την παιδεία με καλεσμένους έναν εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κι έναν του ΣΥΝ και με συμμετοχή μετρημένων στα δάχτυλα μελών του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπουλη έγινε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, όπου συμμετείχαν όλοι οι μαζικοί φορείς, εκτός από το Εργατικό Κέντρο. Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης ήταν και εδώ οι κομμουνιστές του νομού. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Β. Κοϊνάκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εξορισθέντων - Φυλακισμένων, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στην Κομοτηνή

Η καλύτερη απ' όλες τις άλλες χρονιές πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή άρχισε από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής και κατέληξε στο Ηρώο της πόλης. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, ενώ κυριάρχησαν οι κόκκινες σημαίες. Μετά την κατάθεση στεφανιών, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, ενώ ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα της "Πολιτιστικής Κίνησης" του Νομού Ροδόπης.

Στα Γιάννενα

Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στις επαρχιακές πόλεις μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που έγινε στα Γιάννενα.Σύσσωμοι οι μαζικοί φορείς της πόλης, οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σχολεία συμμετείχαν στο γιορτασμό, ενώ η παρουσία των κομμουνιστών ήταν μεγαλειώδης. Η πορεία ξεκίνησε από τη Δόμπολη, διέσχισε την οδό Δωδώνης και κατέληξε στη Νομαρχία. Ολοι οι διοργανωτές μιλούν για μεγαλειώδη πορεία, τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων στα Γιάννενα.

Στην Καλαμάτα

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα έγινε η συγκέντρωση. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο παλιό Εργατικό Κέντρο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης και συμμετείχαν πολλοί μαζικοί και τοπικοί φορείς, καθώς και κόμματα.

Στη Λαμία

Στη Λαμία,πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου στις 7.00 μ.μ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης της πόλης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και φοιτητών. Εγιναν ομιλίες και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν, επίσης, σε Μυτιλήνη Χίο, Ρόδο, Ικαρία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ