Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροπολογιών το ανάγνωσμα

Πάλι ξεκρέμαστοι οι 33 θεραπευτές του "18 Ανω", που έληξε η σύμβασή τους τον περασμένο Σεπτέμβρη

Η Μονάδα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου εκπέμπει και πάλι σήμα κινδύνου, καθώς επανέρχεται το πρόβλημα με τις εργασιακές σχέσεις των 33 θεραπευτών, που αποτελούν το μισό προσωπικό της μονάδας.

Η εκκρεμότητα της οριστικής λύσης του προβλήματος είναι πολύ παλιά. Αντιμετωπίστηκε προσωρινά με τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης στο νόμο 2335/95, αλλά στο τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη έληξε η σύμβασή τους και οι 33 θεραπευτές παραμένουν, από τότε, απλήρωτοι, παρότι εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Την περασμένη Πέμπτη (14.11.1996) ο Μ. Σκουλάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Απ. Τασούλα,υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νέα τροπολογία που θα ρυθμίζει το πρόβλημα των 33 θεραπευτών.

"Ομως η τροπολογία αυτή παρά τις προσπάθειες του Μ. Σκουλάκη δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή", επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το "18 Ανω" και τονίζει: "Η Μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους παραπάνω θεραπευτές. Ηδη δημιουργήθηκαν νέα τμήματα (διαχωρισμός των αλκοολικών και τοξικομανών, ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης των γυναικών, νέο τμήμα συμβουλευτικής και θεραπείας οικογένειας κλπ.), ενώ αυξήθηκε η ζήτηση των υπηρεσιών της μονάδας".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το έργο της απεξάρτησης δεν επιτρέπει υπολειτουργίες και ημίμετρα, αφού απαιτεί απ' τους θεραπευτές να δώσουν την ψυχή τους σε αυτό, προκειμένου με την εκπαίδευση, την εμπειρία τους και προπαντός με τη στάση ζωής τους να βοηθήσουν τους εξαρτημένους από ηρωίνη όχι μόνο να σταματήσουν τη χρήση ναρκωτικών, αλλά να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο ζωής τους".

Αυτά βέβαια έχουν οι τροπολογίες που ρυθμίζουν προσωρινά - και όχι μόνιμα - κάποια θέματα πρώτης γραμμής στις ελάχιστες μονάδες απεξάρτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ