Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Προχωρούν σε νέους απεργιακούς αγώνες

Διεκδικούν, να σταματήσει ο "πόλεμος λάσπης" από τον υπουργό Γεωργίας, να μη διαλυθεί ο Οργανισμός Βάμβακος και να καταβληθούν τα οδοιπορικά

Σε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βάμβακος, απαιτώντας να ανακαλέσει δημόσια ο υπουργός Γεωργίας τις δηλώσεις του περί διαφθοράς, να μη διαλυθεί ο Οργανισμός και να τους καταβληθούν τα οδοιπορικά που δικαιούνται.

Στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι δύο σύλλογοι των εργαζομένων στον Οργανισμό Βάμβακος, αναμένεται να υπάρξει μαζική συμμετοχή, καθώς η αγανάκτηση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό Βάμβακος αντιδρούν αγωνιστικά στις επιθέσεις που δέχτηκε ο κλάδος τους από τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, ο οποίος - ούτε λίγο, ούτε πολύ - κατηγόρησε συλλήβδην τους εργαζόμενους ότι είναι κλέφτες κι απατεώνες και πως αυτοί ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Επίσης, ζητούν να μην ισχύσουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Γεωργίας για την ίδρυση νέων οργανισμών (ΝΠΙΔ) και με το οποίο συρρικνώνεται και καταργείται ο Οργανισμός Βάμβακος. Ακόμα, διεκδικούν την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις τους, όπως ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας.

Μάλιστα οι γεωπόνοι του Οργανισμού Βάμβακος προκαλούν τον υπουργό, αν έχει στοιχεία συμμετοχής συναδέλφων τους στο κύκλωμα διαφθοράς που καταγγέλλει, να τα δώσει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα ότι επιχειρεί ν' αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και ν' αποσείσει από πάνω του και από την κυβέρνηση τις ευθύνες για την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν επιπλέον ότι ο υπουργός Γεωργίας πρέπει:

* Να λογοδοτήσει για τις χαμηλές τιμές που θα εισπράξουν οι παραγωγοί κι όχι να προσπαθεί να δικαιολογηθεί ρίχνοντάς τα όλα στα διπλοζυγίσματα.

* Να δηλώσει καθαρά ότι θέλει τη διάλυση του Οργανισμού Βάμβακος και για να το πετύχει ακολουθεί την πεπατημένη της κατασυκοφάντησής του.

* Να ομολογήσει πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση προς τους Ελληνες παραγωγούς που ρωτούν: "Τι να καλλιεργήσουμε εκτός από βαμβάκι;".

* Να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση πανηγύριζε όταν με τον κανονισμό της ΕΕ προβλεπόταν εγγυημένη παραγωγή 782.000 τόνοι, ενώ η πραγματική "τρέχει" γύρω στους 1.350.000 τόνους;

* Να πει την αλήθεια ότι, αν ήθελε πραγματικούς ελέγχους στο κύκλωμα, θα έπαιρνε μέτρα που του έχουν προταθεί και μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

* Να παραδεχτεί ότι το υπουργείο Γεωργίας είναι αυτό που "φουσκώνει" τις στρεμματικές καλλιέργειες και μειώνει τη μέση στρεμματική απόδοση, για να παραπλανά τους αγρότες.

Οι γεωπόνοι υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι έχει πλέον γίνει συνείδηση στον αγροτικό κόσμο πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για μείωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού πληθυσμού στην Ελλάδα κι αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα που δημιουργεί τα προβλήματα στη βαμβακοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ