Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα μείνουμε στα μπλόκα όσο χρειαστεί

"Αντέχουμε, θα μείνουμε όσο χρειαστεί στα μπλόκα, δεν υποχωρούμε. Οσοι νομίζουν πως θα κουραστούμε και θα μας διασπάσουν, θα απογοητευτούν. Δεν υποχωρούμε. Αντέχουμε, γιατί είμαστε ενωμένοι. Μας άνοιξαν τα μάτια και είδαμε ποιοι φταίνε. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους".

Τα παραπάνω υπογράμμισε ανοίγοντας την ομιλία στη συγκέντρωση των αγροτών ο Δ. Κοκκινούλης,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής και κατάγγειλε όχι μόνον την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της, αλλά και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που έχουν γίνει "αβανταδόροι και βαστάζοι" της κυβερνητικής πολιτικής, "Δούρειοι Ιπποι" για το αγροτικό κίνημα. Τους απομονώσαμε και ενωμένοι προχωρούμε μέχρι τη νίκη. Δεν μπορούν να μας διασπάσουν, τονίζει αποφασιστικά.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στα μπλόκα του αγώνα, διαβεβαιώνει, από την εξέδρα με τη σειρά του, το μέλος της ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης Παρλατάνης Σωτήρης,που μεταφέρει στη συγκέντρωση τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τα μπλόκα της Θεσσαλονίκης. Προσπάθησαν να μας διασπάσουν μα δεν τα κατάφεραν. Λένε ψέματα πως οι αγρότες έφυγαν. Συνεχίζουμε, θα πει.

Ο αγώνας δεν έχει τελειωμό

Σειρά έχει ο Γιάννης Παττάκης,που μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από συνθήματα, όπως "Αγροτιά - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά", "Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" κ. ά. και χειροκροτήματα επιδοκιμασίας παίρνει το λόγο για να πει ανάμεσα στα άλλα:

"Ας στείλουμε στον κ. πρωθυπουργό ένα μήνυμα ότι ο λαός της χώρας μας ενώθηκε πλέον. Αγρότες, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, καταστηματάρχες, άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Εναν αγώνα που δε θα έχει τελειωμό, για να ανατρέψουμε όλες αυτές τις αντιλαϊκές, αντιαγροτικές πολιτικές, που στέλνουν τον αγροτικό κόσμο στα οδοφράγματα, για να υπερασπίσουμε τον ιδρώτα και το αίμα μας, τονίζει για να προσθέσει: Είναι θέμα επιβίωσης, κ. πρωθυπουργέ, και δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, κ. Τζουμάκα, μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων".

Θα μείνουμε να νικήσουμε

"Παίρνουμε θάρρος και δύναμη από τη δύναμή σας για να συνεχίσουμε τον αγώνα", απευθύνεται στους συγκεντρωμένους αμέσως μετά ο Θαν. Νασίκας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής και συνεχίζει: "Ενωμένοι όλοι μαζί θα μείνουμε στα μπλόκα μέχρι να νικήσουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά και τις γυναίκες μας. Μερικοί μάς θέλανε σήμερα εδώ να κάνουμε ηρωική έξοδο από τον αγώνα! Κάνουν μεγάλο λάθος. Πιστεύουμε στον αγώνα και στη νίκη. Δε θα μπορέσουν να μας στείλουν στη χωματερή και την ανεργία". Τον αγωνιστικό χαιρετισμό του μπλόκου του Βελεστίνου μετέφερε στη συγκέντρωση ο Δημ. Πάσχος,υπογραμμίζοντας πως οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους για δίκαια αιτήματα και θα συνεχίσουν όσο χρειαστεί.

Θα παραμείνουμε γιατί θέλουμε να ζήσουμε

Με φανερή την οργή για τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές ενέργειες ο Κώστας Κερκουλάς,από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιγίου, καταγγέλλει την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Καταγγέλλει την επιχείρηση κατατρομοκράτησης και εκβιασμών, ακόμα και με τηλεφωνήματα στα σπίτια των αγροτών, με τους φορτηγατζήδες κλπ., από τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, για να διασπάσουν τον ηρωικό αγώνα της εξεγερμένης αγροτιάς. "Ομως, δε μας πτοούν μ' αυτά, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και θα παραμείνουμε, γιατί θέλουμε να ζήσουμε στα χωριά μας, να καλλιεργούμε τα χωράφια μας. Δε μας κακόμαθαν - όπως λένε ψέματα - με τις επιδοτήσεις, αλλά παλεύουμε για τιμή στη σταφίδα, για τιμή στα λεμόνια που πουλάμε φτηνά και τα αγοράζει ο καταναλωτής σε τετραπλάσιες τιμές, για τιμή στο λάδι που να μπορούμε να ζήσουμε. Γι' αυτό ζητάμε να μπει τέρμα στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βαστάζους τους νόθους συνδικαλιστές της ΓΕΣΑΣΕ. Γι' αυτό ζητάμε να μειωθεί το κόστος για να μπορούμε να παράγουμε ανταγωνιστικά, να πουλάμε φθηνά και να μπορεί να αγοράζει ο εργαζόμενος. Είναι πέρα για πέρα δίκαια τα αιτήματά μας και ο λαός τα κατανοεί σαν δίκαια κι αυτό μας δίνει το κουράγιο και είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε".

Να ενώσουμε τη δύναμη του αγώνα μας

"Ηρθαμε εδώ για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που πάνε να μας ξεκληρίσουν", υπογράμμισε ο Σπύρος Τσιοτινός,πρόεδρος της ΟΑΣ Τρικάλων "Η ΑΝΟΙΞΗ" και μέλος της ΣΕΑ Θεσσαλίας, για να προσθέσει: "Οχι δε θα τους αφήσουμε να το πετύχουν. Με την ενότητά μας οι αγρότες, με το δυναμικό μας αγώνα, θα τους εμποδίσουμε. Καλούμε και από τούτο το βήμα όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες να ενώσουμε τη δύναμη του αγώνα μας, να μας συμπαρασταθούν για να αντεπιτεθούμε, να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας κι όχι να προωθεί τα σχέδια της ΕΕ και των πολυεθνικών.

Οσο για τους μπαταχτσήδες, τους λωποδύτες και τους βαρυποινίτες που μας "στολίζουν" τούς απαντάμε πως αυτοί βρίσκονται στη μεριά τους, στη μεριά της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων που τους υποστηρίζουν, ας τους ψάξουν εκεί!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ