Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
"Πυκνώστε τα μπλόκα"

Ολους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να πυκνώσουν το μπλόκο της σήραγγας Αρτεμισίου καλεί με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαδίας, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

"Καταδικάζουμε - τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή - τις προσπάθειες αντιπερισπασμού που επιχειρεί η κυβέρνηση, για να διαλύσει τα μπλόκα, χρησιμοποιώντας φορείς που ελέγχει. Στο μπλοκ Αρτεμισίου καθημερινά υπάρχουν εκδηλώσεις συμπαράστασης από σωματεία, συλλόγους και απλούς ανθρώπους. Ο αγώνας μας είναι κοινός και μόνο με τον πανελλαδικό συντονισμό θα κάμψουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης".

Η Συντονιστική Επιτροπή Αρκαδίας δηλώνει ότι οι αγρότες ζητούν άμεσες λύσεις στα αιτήματα των αγροτών της περιοχής που είναι:

- Να απορριφθούν από την κυβέρνηση οι καταστροφικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα οπωροκηπευτικά, το λάδι και τα αμπελουργικά.

- Να σταματήσουν οι εισαγωγές μήλων, αχλαδιών και πατάτας.

- Για την κτηνοτροφία να καθοριστεί η τιμή πρόβειου γάλακτος στις 300 δρχ. το κιλό, του γίδινου στις 200 δρχ. και του αγελαδινού στις 150 δρχ., να παταχτεί η αισχροκέρδεια των γαλακτοβιομηχάνων και να απαλλαγούν οι κτηνοτρόφοι από τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

- Να ρυθμιστούν τα χρέη των αγροτών με την κατάργηση των τόκων υπερημερίας, με αποπληρωμή των δανείων στα 15 χρόνια (άτοκα τα πρώτα 5 χρόνια), να δοθούν δάνεια σε αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και να αποζημιωθούν με βάση τις πραγματικές εκτιμήσεις.

- Για το κόστος παραγωγής να υπάρξει τιμή τράνζιτ για το πετρέλαιο.

- Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 8%, να παταχτεί η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών στις τιμές των γεωργικών μέσων και εφοδίων.

- Να γίνουν έργα υποδομής στη γεωργία και κτηνοτροφία.

- Να διπλασιαστούν οι αγροτικές συντάξεις και σταδιακά να φτάσουν στο ύψος της κατώτερης του ΙΚΑ.

"Πάρτε όλοι μέρος στο μπλοκ των αγροτών στη σήραγγα Αρτεμισίου", καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών της Αρκαδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ