Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεδρείο συναλλαγής στην ΕΤΕ - ΔΕΗ

Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ - ΔΕΗ, καταγγέλλει η παράταξη

Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ,κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων στο προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ - ΕΤΕ/ΔΕΗ,υπογραμμίζοντας ότι "οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης και του συμβιβασμού, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ), προχώρησαν σε αναδιανομή των θέσεων, ανάμεσά τους, στη βάση της μεταξύ τους συμφωνίας".

Η παράταξη χαρακτηρίζει αυτή τη μεθόδευση "μικρόψυχη και αντιδημοκρατική", σημειώνοντας ότι αγνοεί τη δεύτερη δύναμη στο σωματείο και την έκφραση των μελών του για ισότιμη συμμετοχή και ανάληψη ευθυνών από όλες τις παρατάξεις.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ - ΕΤΕ/ΔΕΗ,οι τρεις αυτές παρατάξεις "μεθόδευσαν τον αποκλεισμό της ΕΣΚ από το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή του σωματείου για να μπορούν "ανενόχλητοι" να χρησιμοποιούν - όπως θέλουν αυτοί - τον διοικητικό, τον τεχνικό και οικονομικό μηχανισμό του και να οδηγούν εκεί που οι πολιτικοί, διοικητικοί και ...άλλοι προϊστάμενοί τους επιθυμούν και επιδιώκουν, δηλαδή στην πλήρη αδρανοποίηση, απραξία, υποταγή".

Η ΕΣΚ - ΕΤΕ/ΔΕΗ είχε προτείνει τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού σωματείου και Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο. Μετά την απόρριψη της πρότασής της και τη συγκρότηση του προεδρείου της "συναλλαγής", τα μέλη της παράταξης στο ΔΣ απείχαν από τις ψηφοφορίες, έμειναν όμως στη συνεδρίαση και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:"Δήλωσαν ότι όπως και πριν, έτσι και τώρα, σαν απλά μέλη του ΔΣ θα δίνουν τη μάχη και μαζί με τα μέλη της ΕΤΕ θα αγωνίζονται για να βρει το σωματείο το σωστό του δρόμο και τον ταξικό του προσανατολισμό. Είναι πια επιτακτική η ανάγκη, από τα κάτω, να διαμορφωθούν άλλοι συσχετισμοί, που θα παρακάμψουν, θα ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες - υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΤΕ και των άλλων Συλλόγων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του μετώπου πάλης των εργαζομένων στη ΔΕΗ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ