Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μάθημα" αλληλεγγύης

Μαχητική συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών, από φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές

"Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές", ήταν το σύνθημα που έγραφε το πανό του ΚΣ της ΕΣΕΕ. Αυτό ήταν και το σύνθημα, που φώναζαν μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στις 11 πμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Βάθης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι αγρότες από τα μπλόκα των εθνικών δρόμων.

Οι σπουδαστές, οι φοιτητές και οι μαθητές δε σταμάτησαν ούτε στιγμή τα συνθήματα: "Φοιτητές - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά" και "ετούτος ο χειμώνας θα 'ναι πολύ καυτός, στα μπλόκα θα σπάσει ο εκσυγχρονισμός".

Εντυπωσιακή, πάντως, ήταν η παρουσία πολλών φοιτητών και μαθητών στο χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο, οι οποίοι δε συμμετείχαν έπειτα από κάποια απόφαση της Σχολής ή του σχολείου τους, αλλά αυθόρμητα. "Νιώσαμε την ανάγκη να αφήσουμε για σήμερα το μάθημα και να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο", δήλωσαν η Μαρία και η Νίκη στο "Ρ", μαθήτριες λυκείου οι οποίες σχολίασαν: "Θέλαμε να δούμε πώς είναι οι ...βαρυποινίτες, όπως αποκάλεσε τους αγρότες ο Τζουμάκας". Εκείνη τη στιγμή ανέβαινε στο βήμα ο Β. Μπούτας και έφυγαν τρέχοντας για να δουν, όπως είπαν, από κοντά τον ..."υποκινητή" των κινητοποιήσεων.

Στη συγκέντρωση των αγροτών, συμμετείχε και κλιμάκιο του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης Ν. Σοφιανό.

Στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους αγρότες όλης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ