Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη από παντού

Οι αγρότες εξακολουθούν να δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από όλους τους χώρους, από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

"Αγωνιστείτε για σας και τα παιδιά σας. Μόνο ενωμένοι μπορείτε να είστε νικητές σ' αυτό τον αγώνα και να διασφαλίσετε την επιβίωσή σας". Μ' αυτή την προτροπή ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης απευθύνεται στους αγωνιζόμενους αγρότες και εκφράζει τη συμπαράστασή του. Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: "Τα δίκαια αιτήματά σας μας βρίσκουν συμπαραστάτες και συναγωνιστές. Τα κέντρα που αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς, τρέμουν τώρα το μαζικό αγώνα σας. Και φαντάζουν πολύ μικρότεροί σας αυτοί που βρίσκονται στα επιτελεία τους και με μύριους τόσους τρόπους προσπαθούν να σας διασπάσουν".

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες που όπως σημειώνει στο σχετικό ψήφισμά του αρνούνται τη συρρίκνωση που επιβάλλεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Διαπιστώνει ότι ο μεγάλος αγώνας των αγροτών που αναπτύσσεται σήμερα είναι αποτέλεσμα των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ και τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Τέλος σημειώνει πως τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι απαίτηση παροχών, είναι όρος ύπαρξης και επιβίωσής τους.
  • Είναι χαρακτηριστικό το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο διερμηνεύοντας τα συναισθήματα και τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού του Λαυρίου, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, που όπως τονίζει "είναι αγώνας πατριωτικός και αφορά το σύνολο των εργαζομένων".

"Ο αγροτικός κόσμος - υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - με την καμπάνια των αγροτικών κινητοποιήσεων, συνεγείρει τη συνείδηση του κόσμου της δουλιάς. Αποδεικνύει ότι στη χώρα μας δεν πέθαναν όλα κι ότι υπάρχει ελπίδα να κλείσουμε τους δρόμους της δυστυχίας και της οπισθοδρόμησης, ανοίγοντας τις λεωφόρους του μέλλοντος, της προόδου και ανάπτυξης για το λαό μας". Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρίου καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

  • Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικού Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού του ΕΜΠ. "Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό - τονίζει - να σταματήσει την πολιτική της αδιαλλαξίας και να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, ώστε η κρίση που πλήττει όχι μόνο τους αγρότες, αλλά και άλλες κοινωνικές τάξεις, να τερματιστεί".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ