Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηταν όλοι στην υποδοχή

"Με μια φωνή, με μια γροθιά, υποδεχόμαστε την αγροτιά".

Μ' αυτό το σύνθημα, χιλιάδες άνθρωποι, νιάτα και απόμαχοι της δουλιάς, προϋπάντησαν χτες την αγροτιά. Εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, γυναίκες και άνθρωποι της Τέχνης υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και με συγκίνηση την αγροτιά.

Η ώρα της συνάντησης στην πλατεία Βάθης ήταν η απάντηση. Μια απάντηση - καταπέλτης στην αντιλαϊκή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, στην κατευθυνόμενη πολιτική της ΓΚΑΤΤ, του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου", στην πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου. Αλλά και καταπέλτης σε όσους επιχειρούν να διασπάσουν, να συκοφαντήσουν και να χειραγωγήσουν το λαϊκό κίνημα και να φέρουν σε αντιπαράθεση τα λαϊκά στρώματα.

Χτες η πλατεία έμοιαζε με καζάνι. Ηταν ανάμεικτη η οργή με τη συγκίνηση, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα. "Είμαστε μαζί σας. Είναι κοινά τα προβλήματα και οι αιτίες που τα γεννούν". "Είμαστε μαζί σας, γιατί ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας". Αυτά έλεγαν οι εργαζόμενοι που κατέβηκαν για να συμπαρασταθούν στον αγώνα της αγροτιάς.

Και ήταν πολλοί, ήταν χιλιάδες αυτοί που έδωσαν το "παρών" και άπλωσαν τα χέρια, χειροκρότησαν και αγκάλιασαν του αγρότες στον ίδιο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ