Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
"Μυρίζουν" ιδιωτικοποίηση οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί

Καταγγέλλεται ως υστερόβουλος ο θόρυβος, αφού η ΕΥΔΑΠ είναι η μόνη επιχείρηση που κάνει εκπτώσεις σε περιπτώσεις υπέρογκων λογαριασμών

Υστερόβουλη, ύποπτη και κατασκευασμένη χαρακτηρίζει την επίθεση κατά της ΕΥΔΑΠ ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Επιχείρηση. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Ζαχαρόπουλος τόνισε συγκεκριμένα ότι πίσω από τη συκοφαντική αυτή επίθεση, που στρέφεται εναντίων και των 5.000 εργαζομένων στην Εταιρία, κρύβονται ορισμένα συμφέροντα, που επιδιώκουν να χάσει η ΕΥΔΑΠ το δημόσιο χαρακτήρα της και να ιδιωτικοποιηθεί.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξήγησαν ότι τα δημοσιεύματα - και κυρίως οι εκπομπές συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού - αδικούν την ΕΥΔΑΠ, αφού αυτή είναι η μοναδική Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας, που έχει αντίστοιχες επιτροπές και κάνει εκπτώσεις με βάση διάφορα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια στις περιπτώσεις "φουσκωμένων" λογαριασμών. Οπως είπαν, σε περιπτώσεις που ευθύνεται η ΕΥΔΑΠ για το "φούσκωμα" ορισμένων λογαριασμών, τότε γίνεται έκπτωση μέχρι 100%. Σε περιπτώσεις που αυτοί οφείλονται σε αφανείς διαρροές, γίνεται έκπτωση μέχρι 75%, ενώ οι εργαζόμενοι προτείνουν και σ' αυτές τις περιπτώσεις η έκπτωση να φτάνει μέχρι 100%. Ακόμη κι αν οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί οφείλονται σε εμφανείς διαρροές γίνεται έκπτωση, ανάλογα βέβαια με την οικονομική δυνατότητα του συγκεκριμένου κάθε φορά καταναλωτή.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί - αυτοί δηλαδή για τους οποίους οι καταναλωτές υποβάλλουν ενστάσεις - ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες το χρόνο (το 1995 έφτασαν τις 12.000 περίπου) και αποτελούν ένα σχετικά μικρό ποσοστό, σε σχέση με το 1,5 εκατομμύριο λογαριασμών που εκδίδονται κάθε τρίμηνο. Ο Θ. Ζαχαρόπουλος υποστήριξε μάλιστα ότι, εξαιτίας των εκπτώσεων που κάνει, η ΕΥΔΑΠ χάνει κάθε χρόνο μερικά δισ. δρχ. και ζήτησε από την κυβέρνηση αυτά τα ποσά να τα καλύπτει.Πάντως, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του "Ρ", παραδέχτηκε ότι η ΕΥΔΑΠ χάνει εξίσου σημαντικά ή και πολύ μεγαλύτερα ποσά και από τις τεράστιες απώλειες διυλισμένου νερού, λόγω του φθαρμένου δικτύου ύδρευσης. Οι απώλειες αυτές υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 12% της ημερήσιας κατανάλωσης. Στο σημείο αυτό, επισημάνθηκε ότι πάγια θέση των εργαζομένων στην Επιχείρηση είναι η σταδιακή εξυγίανση του δικτύου, που εκτείνεται σε μήκος 6.000 χιλιομέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ