Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σθεναρή στάση στα μπλόκα

Την ώρα που τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, το οποίο συναντήθηκε με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ανακοίνωναν από την τηλεόραση τη νέα άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, οι φρουροί που είχαν παραμείνει στα μπλόκα της Θεσσαλίας, απαντούσαν, σ' όποιον τους ρωτούσε, με την ευχή "Καλά Χριστούγεννα".

Στη "Βιοκαρπέτ", στα καταλύματα όπου διαμένουν αγρότες από το Προάστιο, τη Μαραθέα και άλλα χωριά της Καρδίτσας, μας λένε: "Δε φεύγουμε. Οσο ο Σημίτης το παίζει σκληρός, τόσο εμείς θα δυναμώνουμε τον αγώνα". Παραπέρα ο Θωμάς Κοτρώτσιος, από την Κρανιά, αναρωτιέται: "Καλά, μας δουλεύει η κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνουν εκεί στην Αθήνα ότι όταν αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας δεν μπορούμε, ακόμα και να το θέλαμε, να κάνουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε τη μάχη. Βεβαίως, τις αποφάσεις για το πώς θα τις πάρει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή".

Εκείνη τη στιγμή, παρατηρούμε μια νευρικότητα στους ανθρώπους που βρίσκονται στο μπλόκο. Ακούστηκε ότι στα Τέμπη οι αγρότες δέχονται μεγάλη πίεση από φορτηγά και άλλα αυτοκίνητα που επιχειρούν να περάσουν το μπλόκο. Αμέσως πολλοί μπαίνουν σε αγροτικά φορτηγάκια κι άλλα αυτοκίνητα και ξεκινούν για τα Τέμπη, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Ακολουθούμε κι εμείς. Περνώντας το μπλόκο της διασταύρωσης της Βόλου, βλέπουμε τους φρουρούς να κάθονται δίπλα στις φωτιές. Είναι οργισμένοι. Εχουν μάθει τα κακά νέα από την Αθήνα. Κι εδώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Φτάνουμε στα Τέμπη. Η πίεση των φορτηγών και πούλμαν έχει ήδη σταματήσει, μπροστά στην αποφασιστικότητα των φρουρών του μπλόκου. Οι αγρότες, συγκεντρωμένοι μπροστά σε τηλεοράσεις, βλέπουν τις ειδήσεις των 8.30. Βαριές κουβέντες ακούγονται για τον Σημίτη, τον Τζουμάκα, τον Πασχαλίδη.

Ο Βαγγέλης Τσέλιος, μας λέει: "Δεν κάνουμε πίσω. Αυτοί τα δικά τους κι εμείς τα δικά μας. Θ' αγωνιστούμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Εγώ είμαι "Σημιτικός". Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ψήφισα εκπρόσωπο προσκείμενο στον σημερινό πρωθυπουργό. Αλλά έχω απογοητευτεί από την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η ΝΕ Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία μας καλεί να εγκαταλείψουμε τα μπλόκα. Οχι, δε θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Ολοι εδώ είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα από κόμματα".

Ο Αχιλλέας Τρόκης,από τους Αγίους Θεοδώρους, τονίζει: "Δε θα λυγίσουμε τώρα μετά από 22 μερόνυχτα στους δρόμους. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος που αντιδρά για τον αποκλεισμό των δρόμων έχει το δίκιο του. Αλλά εμείς το δικό μας δίκιο πού θα το βρούμε, αν δεν αγωνιστούμε;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται το κύμα λαϊκής συμπαράστασης (2002-01-31 00:00:00.0)
Στο μπλόκο αποφασίζουν (1998-02-17 00:00:00.0)
"Δε φεύγουμε απ' τους δρόμους" (1998-02-14 00:00:00.0)
Αποδείχτηκε η μεθόδευση των διώξεων... (1997-05-27 00:00:00.0)
Αταλάντευτοι στο αγώνα μέχρι τη δικαίωση (1996-12-18 00:00:00.0)
Ολοι μαζί ως τη νίκη (1996-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ