Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΕΜΠΩΝ
Διευρύνεται το κύμα λαϊκής συμπαράστασης

Πανθεσσαλική σύσκεψη αλληλεγγύης, την ερχόμενη Κυριακή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής

Μεγαλώνει συνεχώς το «κύμα» λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα της αγροτιάς. Στο μπλόκο των Τεμπών φτάνουν καθημερινά εκπρόσωποι των άλλων λαϊκών στρωμάτων - εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, νεολαίας, συνταξιούχων - για να εκφράσουν κι από κοντά τη μαχητική αλληλεγγύη τους στους ξωμάχους. Οι αγωνιστές της αγροτιάς τούς υποδέχονται με χαρά και ευγνωμοσύνη και μαζί με τους επισκέπτες φωνάζουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που πλήττει το ίδιο άγρια όλο το λαό. Ιδιαίτερα μαχητική ατμόσφαιρα δημιουργείται όταν στο μπλόκο φτάνουν νεολαίοι, σπουδαστές και φοιτητές.

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης κορυφώνονται στην Κυριακή, με την πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, ενώ μεθαύριο Σάββατο αναμένεται να φτάσουν στο μπλόκο εκατοντάδες κτηνοτρόφοι.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τους αγρότες που εκδίδουν σωματεία, σύλλογοι κι άλλοι μαζικοί φορείς.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας, επισημαίνει: «Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, καθώς η επιβίωση της αγροτιάς και η αναζωογόνηση της υπαίθρου αποτελεί μια επιτακτική εθνική ανάγκη και δεν αφορά μόνο τους αγρότες.

Οι περιορισμοί στις καλλιέργειες, τα αυξημένα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, το υψηλό κόστος παραγωγής, η έλλειψη έργων υποδομής, το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς έχουν σαν αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος να έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα.

Οι αγρότες, όπως και οι εργαζόμενοι, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους απαιτούν την επίλυση των προβλημάτων τους, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει η αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Αυτές τις βαθύτατα αντιδραστικές επιλογές στηρίζουν, όχι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ΟΝΕ. Βασικό ρόλο στην προσπάθεια υποταγής των αγροτών αποτελεί αυτή τη στιγμή και η στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ».

Και συνεχίζει: «Είναι ώριμος πια ο ευρύτερος πανελλαδικός συντονισμός των εργαζόμενων και των εργαζομένων αγροτών ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές, αντεργατικές, αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΠΟΕ.

Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους της Μαγνησίας να αγωνιστούν, γιατί το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές και τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα, είναι ο ενωμένος αγώνας Εργατών και Αγροτών. Στην πανεργατική συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας στις 31 Γενάρη πρέπει να βάλουμε στο κέντρο της προσοχής μας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την προοπτική της κοινωνικής συμμαχίας της Εργατικής Τάξης με τους Αγρότες».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, τονίζει: «Η Συντονιστική Επιτροπή πιστεύει ότι για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, θα πρέπει να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία που είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής».

Οι νεολαίοι

Αγρότες στα Τέμπη υποδέχονται τα νέα τρακτέρ που φτάνουν στο μπλόκο
Αγρότες στα Τέμπη υποδέχονται τα νέα τρακτέρ που φτάνουν στο μπλόκο
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγρότες που αγωνίζονται απ' άκρη σ' άκρη σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

«Είμαστε μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες, τους πατεράδες μας στα μπλόκα των Τεμπών, αλλά και σε όλα τα μπλόκα του αγώνα. Εχουμε αναγκαστεί να βγούμε στους δρόμους για να κερδίσουμε τα δίκια μας, για να προστατεύσουμε τη γη μας που ξεκληρίζεται από την αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση». Αυτά τονίζει σε ψήφισμα συμπαράστασης το Συντονιστικό των Σχολείων της Λάρισας. «Είναι η πολιτική -επισημαίνουν οι μαθητές- που αφανίζει τις οικογένειές μας, που κλείνει το δρόμο και στο δικό μας μέλλον. Είναι η ίδια πολιτική που δε μας παρέχει δουλιά και ολοκληρωμένη μόρφωση, που μας διώχνει από το σχολείο, που οδηγεί στα μαθητοδικεία και στα αγροτοδικεία όσους αγωνίζονται»,

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ειδικά εμείς, οι νέοι της υπαίθρου, το βιώνουμε καθημερινά», στέλνουν το δικό τους μήνυμα οι μαθητές του τμήματος Γ' του Λυκείου Αμπελώνα και της Β' τάξης του ΤΕΕ Γεωπονίας, και συνεχίζουν: «Είμαστε δίπλα στις οικογένειές μας και στους εκατοντάδες αγρότες που αγωνίζονται σ' όλη την Ελλάδα στα μπλόκα του αγώνα».

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν, επίσης, ο Δήμος Γόμφων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων του Ν. Τρικάλων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ