Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ακλόνητοι στα Τέμπη!

Πολλαπλασιάζονται τα τρακτέρ του κάμπου κόντρα στη συκοφάντηση του αγώνα τους και την πολλαπλή τρομοκρατία που ασκείται εναντίον τους

«Οι παππούδες μας έχυσαν το αίμα τους για να φύγουν οι τσιφλικάδες από τούτον τον τόπο. Δε θα τους αφήσουμε εμείς να επιστρέψουν». Τα παραπάνω λόγια του Βαγγέλη Μπούτα εκφράζουν ίσως με τον πιο εύστοχο τρόπο το μήνυμα που στέλνουν καθημερινά προς την κυβέρνηση οι αγρότες της Θεσσαλίας από το μπλόκο των Τεμπών. Ωρα με την ώρα τα τρακτέρ των ξωμάχων του κάμπου πολλαπλασιάζονται κόντρα στη συκοφάντηση του αγώνα τους και την πολλαπλή τρομοκρατία που ασκείται εναντίον τους. Οι φάλαγγες των τρακτέρ ξεκίνησαν και χτες, νωρίς το πρωί από τα χωριά της περιοχής και πήραν τη θέση τους στο πλάι των τρακτέρ που ήδη βρίσκονταν Τέμπη. Ανάλογη εικόνα μπορούσε να δει κανείς και στην Κεφάλωση Αλμυρού, όπου και το εκεί μπλόκο ενισχύθηκε με τρακτέρ που έφτασαν από τα χωριά της περιοχής. Αύριο αναμένεται να 'ρθουν στα Τέμπη κι άλλα τρακτέρ από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ μεθαύριο από τα Φάρσαλα.

Η τακτική της κυβέρνησης να δημιουργήσει τεχνητή ένταση ανάμεσα στους αγρότες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα συνεχίστηκε και χτες, αφού η Τροχαία σταματούσε για ώρες τα διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά στον κόμβο της Γυρτώνης, παρόλο που ο δρόμος στα Τέμπη ήταν ανοιχτός. Μάλιστα, οι άνδρες της Τροχαίας έλεγαν ψέματα στους οδηγούς ότι η Εθνική είχε κλείσει από τους αγρότες.

Τα μηνύματα συμπαράστασης προς το δίκαιο αγώνα των αγροτών από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς συνέχισαν να καταφθάνουν και χτες, απόδειξη της ευρείας αποδοχής που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην ελληνική κοινωνία.

Στις 4:30 και για μία περίπου ώρα, ξεκίνησε ο καθιερωμένος συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού. Για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των αγροτών κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα εξουδετέρωσης του καταστροφικού νέου κοινοτικού κανονισμού για το βαμβάκι και να δώσει δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στα υπόλοιπα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», τόνισε προς τους συγκεντρωμένους ο Β. Μπούτας συμπληρώνοντας ακόμη ότι «μόνο μέσα από τον αγώνα μας θα κατορθώσουμε να μείνουμε στα χωράφια μας και στα χωριά μας». Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Β. Μπούτας, υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά την πάλη μας σε συντονισμό με την υπόλοιπη χώρα», ενώ επισήμανε και την ανάγκη περιφρούρησης του αγώνα, καθώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και ασφαλίτικες μεθόδους για να διασπείρει τη σύγχυση και την τρομοκρατία μέσα στους αγρότες που αγωνίζονται. Από αυτήν την άποψη είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικοί εμφανίστηκαν χτες στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων όπου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες με τρακτέρ για να πάνε στα Τέμπη και ζητούσαν να μάθουν τα ονόματα των οδηγών των τρακτέρ, ενώ έπαιρναν και τους αριθμούς κυκλοφορίας των μηχανημάτων. Το τρομοκρατικό αυτό κρούσμα σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ