Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΕΔΥΕ
Οι φιλειρηνιστές στο πλευρό των αγροτών

Με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), για μια ακόμη φορά, χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες, που βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα και εκφράζει τη συμπαράσταση του μαχόμενου φιλειρηνικού κινήματος στα δίκαια αιτήματά τους.

«Είναι πράγματι τραγικό, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, όταν το ένα τρίτο της ανθρωπότητας πεθαίνει από την πείνα και τη φτώχεια, η νέα ιμπεριαλιστική τάξη και η ΕΕ να επιβάλλουν περιορισμούς στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Το ποτήρι της οργής για τους αγρότες, αλλά και για το λαό ολόκληρο έχει ξεχειλίσει. Αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό να προβάλλεται το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου αυξάνονται συνεχώς. Τη στιγμή που οι αγρότες και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση ξοδεύει το αστρονομικό ποσόν των τεσσάρων δισ. για την αγορά οπλικών συστημάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των επιθετικών του σχεδίων».

«Μπροστά σ' αυτήν την κυβερνητική αναλγησία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, και τον παραλογισμό, ένας είναι ο κοινός δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στους αγώνες των αγροτών».

Παράλληλα, καλεί τα μέλη της και τις επιτροπές ειρήνης να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.

«Ο αγώνας του μαχόμενου φιλειρηνικού κινήματος, καταλήγει η ανακοίνωση, συνδέεται με τον αγώνα των αγροτών, των εργατών, της νεολαίας, των γυναικών για την ανατροπή της βάρβαρης νέας τάξης πραγμάτων. Οι κοινοί και συντονισμένοι αγώνες των λαών θα φέρουν αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ