Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Πνέει αγωνιστικός άνεμος

Εκατοντάδες τρακτέρ στη γέφυρα του Εύηνου

Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πάτρα
Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πάτρα
Αγωνιστικός άνεμος πνέει από χτες στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς από το πρωί εκατοντάδες τρακτέρ μαζί με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα των αγροτών, είναι παραταγμένα κατά μήκος της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στη γέφυρα του Εύηνου, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Βαμβακοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί, καλλιεργητές εσπεριδοειδών και δημητριακών, κτηνοτρόφοι, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του ξεκληρίσματος, καθώς βλέπουν το αγροτικό εισόδημα να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο και τις προοπτικές να εκλείπουν. Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, τους κάνει να δηλώνουν αποφασισμένοι να μη φύγουν με άδεια χέρια από το αγωνιστικό μετερίζι που έστησαν. Ετσι από νωρίς το πρωί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα που ξεκίνησαν από πολλά χωριά του νομού, παρατάχτηκαν κατά μήκος του δρόμου και το μεσημέρι προχώρησαν σε ωριαίο αποκλεισμό του δρόμου, δίνοντας μια πρώτη γεύση των προθέσεών τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει το αντιαγροτικό της «βιολί».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως οι αγρότες θα μείνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση. «Αν δεν απορροφηθούν όλες οι ποσότητες βάμβακος σε ικανοποιητική τιμή, αν για τον καπνό δε σταματήσει η πολιτική ξεκληρίσματος που προβλέπει μέχρι και τερματισμό των επιδοτήσεων, αν δε στηριχτεί η κτηνοτροφία και δεν αποζημιωθούν οι παγόπληκτοι αγρότες, αν εν τέλει δεν εξασφαλιστεί το εισόδημα που θα διασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή των αγροτών, η κλιμάκωση του αγώνα αποτελεί μονόδρομο για μας».

Τέλος, ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου.

Στην Πάτρα

Περιοδείες και εξορμήσεις, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες οι αγρότες συνδικαλιστές στα χωριά της Αχαΐας μετά τη δυναμική παρουσία που είχαν την περασμένη Δευτέρα μπροστά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε κοινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, η Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιάλειας καλεί τους αγρότες όλου του νομού «σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί ο αγώνας θα είναι διαρκής και επίπονος. Και δηλώνουμε ότι η λύση των προβλημάτων μας δε βρίσκεται στην κρατική τρομοκρατία που εκφράστηκε με τα ΜΑΤ στην περιφέρεια - την περασμένη Δευτέρα - ούτε στην αλαζονεία της εξουσίας, αλλά στην άμεση επίλυση των προβλημάτων των αγροτών».

Αρτα - Πρέβεζα

Στη γέφυρα Καλογήρου έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για τις 11 το πρωί, οι αγρότες της Πρέβεζας και της Αρτας, μετά από κοινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Πρέβεζας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αρτας. Ηδη τα αγροτικά στελέχη των δύο περιοχών πραγματοποιούν περιοδείες με ενημερωτικό υλικό και καλούν τους αγρότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ