Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποπτα κοτόπουλα για διοξίνες

Περίπου 5,5 τόνοι κοτόπουλα, που θεωρούνται ότι είναι μολυσμένα με διοξίνες και προέρχονται από το Βέλγιο, κατέσχεσαν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ σε δύο επιχειρήσεις που δεν κατονομάζονται. Η πληροφορία αυτή δημοσιεύτηκε χτες στις εφημερίδες «Εθνος» και «Βήμα» - παρά τις προχτεσινές δηλώσεις της προέδρου του ΕΦΕΤ ότι στην Ελλάδα «δε συντρέχει πρόβλημα» - επιβεβαιώθηκε από την ίδια την πρόεδρο του ΕΦΕΤ Χριστίνα Παπανικολάου, με σχετική δήλωσή της που φιλοξενήθηκε στο χτεσινό «Βήμα»!

Παρόλο που ποσότητες κοτόπουλων που έχουν κατασχεθεί βρίσκονται υπό εργαστηριακή εξέταση, η διοίκηση του ΕΦΕΤ αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο! Χτες, σε σχετικές δηλώσεις, η Χρ. Παπανικολάου σημείωσε ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από το Βέλγιο, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη απάντηση, όμως το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται σχετική ενημέρωση. Οπως η ίδια τόνισε, βρισκόμαστε σε μια ενιαία αγορά και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν γίνει εξαγωγές εκτός Βελγίου. Στην περίπτωση που βρεθούν ύποπτα κοτόπουλα θα δεσμευτούν, ενώ αν δεν είναι ύποπτα, θα διατεθούν στην αγορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Γεωργίας διαβεβαίωνε ότι μέχρι τα τότε στοιχεία, οι αρμόδιες βελγικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι δεν έχουν γίνει αποστολές σε κράτη - μέλη ούτε σε τρίτες χώρες, ενώ από την πλευρά του ο ΕΦΕΤ σημείωνε πως πρόκειται για πρόβλημα οριοθετημένο στη βελγική αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ