Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Στήνονται νέα μπλόκα ενισχύονται τα παλιά

Σταθεροί και αταλάντευτοι στον αγώνα, οι ξωμάχοι απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση

Με ανεβασμένο το αγωνιστικό ηθικό, καθώς όσο περνούν οι ώρες όλο και πιο πολλά τρακτέρ βγαίνουν στα μπλόκα και όλο και περισσότερο διευρύνεται η λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα τους, οι αγρότες όλης της χώρας συνεχίζουν και εντείνουν τη μάχη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χτες «στήθηκαν» και άλλα μπλόκα σε διάφορες περιοχές - στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κρήτη κι αλλού - κι ενισχύθηκαν με τρακτέρ και αγρότες τα «παλιά» μπλόκα, ιδιαιτέρα των Τεμπών και αυτά που βρίσκονται στους δρόμους που οδηγούν προς τα σύνορα.

Επιμένοντας σταθερά κι αταλάντευτα στον αγώνα, οι ξωμάχοι ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις κι αποφάσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, έτσι όπως ιεραρχούνται προς διεκδίκηση από το αγροτικό κίνημα. Αυτή ακριβώς την απαίτηση των αγροτών, που αγωνίζονται νυχθημερόν στους δρόμους, θα μεταφέρουν οι εκπρόσωποι της αγωνιζόμενης αγροτιάς στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί της την ερχόμενη Δευτέρα. Πριν τη συνάντηση αυτή, θα επιδιωχτεί να γίνουν συναντήσεις με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, στις οποίες θα εκτεθεί το αγροτικό πρόβλημα της χώρας μας, που δημιουργεί και οξύνει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα ζητηθεί η υποστήριξη των κομμάτων στον αγώνα της αγροτιάς για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αγροτικών αιτημάτων.

Από προχτές και ενόψει των προαναφερομένων συναντήσεων, οι αγωνιστές της αγροτιάς κλείνουν συμβολικά και για ορισμένο χρονικό διάστημα τις εθνικές οδούς, στα σημεία που βρίσκονται τα τρακτέρ, θέλοντας και μ' αυτόν τον τρόπο να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν και να οξύνουν την πάλη τους, μέχρι την τελική δικαίωση...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ