Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Μηχανοκίνητη πορεία

Με εκατοντάδες αυτοκίνητα, που ξεκίνησαν από τη Λάρσο φέροντας μαύρες σημαίες, οι αγρότες της Λέσβου πραγματοποίησαν χτες ένα «εποχούμενο» συλλαλητήριο στην πόλη της Μυτιλήνης. Το αγωνιστικό κομβόι, με επικεφαλής τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, πορεύτηκε για αρκετή ώρα στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, με τις κόρνες των αυτοκινήτων να ηχούν ασταμάτητα. Η «μηχανοκίνητη» πορεία κατέληξε στο αεροδρόμιο, έξω από το οποίο έγινε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου.

Με τη νέα αυτή κινητοποίηση, οι αγρότες της Λέσβου έστειλαν ξανά το μήνυμα: «Αγώνας μέχρι τη δικαίωση!». Μήνυμα, που στάλθηκε όχι μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τη ΝΔ και το ΣΥΝ, που δίνουν όρκους πίστης στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Λέσβου άφησαν χωρίς θεατές τις διοικήσεις της Ενωσης Συνεταιρισμών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, που συνεχίζουν να παίζουν αβανταδόρικο ρόλο στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΣΕΑ χαιρετίζει την αγωνιστική παρουσία των αγροτών στη χτεσινή διαδήλωση και καλεί τα μέλη της, αλλά και όσους αγρότες επιθυμούν στη σύσκεψη, που θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στη Μυτιλήνη, όπου και θα αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ