Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Τα προβλήματα οξύνονται

«Η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους βαμβακοπαραγωγούς μας από την εφαρμογή του νέου κανονισμού 1050/2001 για το βαμβάκι, σε συνδυασμό με την κατάργηση του Οργανισμού Βάμβακος, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις - επισημάνσεις των εργαζομένων». Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Οργανισμού Βάμβακος, όπου παρουσιάζονται ορισμένα προβλήματα, καθοριστικά, τόσο για το προϊόν όσο και για τους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση τού Συλλόγου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

  • Η ανάθεση στον ΟΠΕΚΕΠΕ της εφαρμογής του πρωτοβάθμιου ελέγχου στο βαμβάκι, δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα στην όλη διαχείριση του προϊόντος για το λόγο ότι ο νεοσύστατος φορέας ούτε το προσωπικό ούτε την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή διέθετε για να ανταποκριθεί επιτυχώς σε τέτοια αποστολή.
  • Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για πρώτη φορά να αγνοηθούν οι εθνικές διατάξεις της σήμανσης και ταξινόμησης των δεμάτων του εκκοκισμένου βαμβακιού ζημιώνει σοβαρά την παρουσία και εμπορία του προϊόντος τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.
  • Ο Οργανισμός Βάμβακος, ο μόνος εξειδικευμένος και έμπειρος φορέας στήριξης του εθνικού μας προϊόντος αγνοήθηκε, το δε προσωπικό του τέθηκε υπό ομηρία.
  • Οι τελευταίες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, που έχουν σχέση με τις αποσπάσεις, θέτουν υπό αμφισβήτηση εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε σχέση με τις μετατάξεις του προσωπικού, κατοχυρωμένα από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος, μεταξύ άλλων, ζητούν:

  • Να αναθεωρηθεί η νέα ΚΟΑ για το βαμβάκι επ' ωφελεία του βαμβακοπαραγωγού, του προϊόντος και κατ' επέκταση της εθνικής μας οικονομίας.
  • Να επικεντρωθεί η πολιτική βαμβακιού στην ποιότητα και την τυποποίηση του προϊόντος, με στόχο τη μεγιστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων διαχείρισης του προϊόντος.
  • Να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάταξη και μόνο μετάταξη των υπαλλήλων σύμφωνα με την επιλογή των εργαζομένων που εκφράστηκε με αιτήσεις.
  • Να ανακληθούν όλες οι αποσπάσεις του προσωπικού μέχρι την ολοκλήρωση των μετατάξεων. Μέχρι τότε να αξιοποιηθεί το προσωπικό με βάση το γνωστικό του αντικείμενο, την εξειδίκευση και εμπειρία του στο βαμβάκι.
  • Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προκειμένου να συζητήσουν το σύνολο των προβλημάτων που συνδέονται τόσο με το βαμβάκι όσο και με τους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ