Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μακραίνουν οι... ουρές των μπλόκων

Αποφασιστικότητα γεμίζουν τους αγρότες τα νέα μπλόκα και η ενίσχυση αυτών που ήδη υπήρχαν

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).--

«Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε». Το περιεχόμενο αυτού του συνθήματος γίνεται συνείδηση στους αγωνιζόμενους αγρότες σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, τους δύο κατεξοχήν αγροτικούς νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Τούτη τη φορά τα προβλήματά τους έχουν οξυνθεί στο μέγιστο, αφού πέρα από τις επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής έχουν και τις συνέπειες από την κακοκαιρία, που έπληξε τους δύο νομούς προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Τα εντεινόμενα προβλήματα γίνονται αποφασιστικότητα και πείσμα για τους αγρότες που δίνουν τη μάχη των μπλόκων και βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα για τρίτη μέρα, ενώ καθημερινά στρατοπεδεύουν και νέες ενισχύσεις τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων που κατεβαίνουν από τα χωριά.

Ηδη στην Ανθήλη η ουρά του μπλόκου συνεχώς μακραίνει με την καθημερινή παράταξη και νέων τρακτέρ από τα καμποχώρια της Λαμίας, ενώ και χτες αποκλείστηκε για μία ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας. Το ίδιο έκαναν και οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στο ύψος του Μώλου. Κι ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες αγροτικών συνδικαλιστών χτες το βράδυ έγινε μαζική συγκέντρωση παραγωγών στη Στυλίδα για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών στη χτεσινή συνεδρίασή της έκρινε ικανοποιητική την εξέλιξη και την παρουσία των αγροτών. «Παραμένουμε σταθερά στις θέσεις του αγώνα, εδώ στον κόμβο Ανθήλης, -είπε στο «Ρ» Θ. Σκαρλάτος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Φθιώτιδας και του Αγροτικού συλλόγου- αγωνιζόμενοι για να αποτρέψουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν».

Από το μπλόκο της Ανθήλης

Eurokinissi

Από το μπλόκο της Ανθήλης
Αγωνιστικός παλμός και πλήρης ικανοποίηση από την καθημερινή ανταπόκριση των ξωμάχων επικρατεί στη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Βοιωτίας αφού τρακτέρ και αγρότες αυξάνουν καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Χτες πάνω από 60 τρακτέρ από τα χωριά Ορχομενός, Ανθοχώρι, Αϊ - Γιώργη και Γρανίτσα μαζί με όσα απεγκλωβίστηκαν από τα εκκοκκιστήρια κατευθύνθηκαν και παρατάχτηκαν στον κόμβο του Αϊ - Γιώργη.

Οι προσπάθειες σε καθημερινή βάση της Συντονιστικής Επιτροπής και των συνδικαλιστών αποδίδουν, ενώ τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους και στο Κάστρο στον παράπλευρο από την εθνική οδό δρόμο, όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες σε ερυθρές και Καπαρέλλι με δεκάδες τρακτέρ να έχουν αναμμένες τις μηχανές του αγώνα, ενώ από σήμερα μπαίνουν στον αγώνα και οι Βαγιώτες.

Απάντηση στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής θα δώσει σήμερα στη Λιβαδειά στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ. το μπλόκο εργατών - αγροτών στο κοινό συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σύνολο της αντεργατικής - αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και χτίζοντας το μέτωπο της ανατροπής της.

Περιοδεία σε μπλόκα της Στερεάς έκανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ