Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΔ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Σε ρόλο "τιμητή"

Το ρόλο του τιμητή της "πολιτικής ηθικής", εκ του ασφαλούς, συνεχίζουν να υποδύονται οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, απέναντι στην πρωθυπουργική πρωτοβουλία για την αναστολή των δικών.

Απαντώντας στη χτεσινή κατάθεση από το ΠΑΣΟΚ της πρότασης για την αναστολή, η ΝΔ χρησιμοποίησε "σκληρές εκφράσεις" υψώνοντας τεχνητά τους τόνους. Αρχίζει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δεύτερη και πλέον επαίσχυντη φάση της πολιτικής ατιμίας του κ. Παπανδρέου σε βάρους του πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργών της ΝΔ. Επαναλαμβάνει επίσης τη γνωστή θέση ότι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή την απαράδεκτη πολιτική πράξη και θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση των εκκρεμών υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη.

  • Στο ίδιος μήκος κύματος η Πολιτική Ανοιξη επισημαίνει ότι κατατέθηκε προς επικύρωση στη Βουλή η πράξη συναλλαγής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δηλώνει ακόμα ότι θα καταψηφίσει την απαράδεκτη αυτή απόπειρα συμψηφισμού αμαρτιών.
  • Τη χτεσινή μέρα επέλεξε ο φυγόδικος Ν. Γρυλλάκης να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο, με δηλώσεις του στο κανάλι του "Αντέννα", προκειμένου να στείλει τα "μηνύματά" του. Ο στρατηγός ε.α, αφού εκτίμησε ότι η αναστολή σφραγίζει το συμψηφισμό που έχει γίνει στο παρασκήνιο, εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο να διαχωριστεί η υπόθεση των υποκλοπών από αυτή της ΑΓΕΤ, καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Επικαλούμενος δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ υποστήριξε ότι θεωρείται σίγουρη η υπερψήφιση της αναστολής, η οποία, κατά την άποψή του, πρέπει να επεκταθεί και στα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως συνέβη το 1992.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ