Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στο "παραπέντε"

"Πρόσω ολοταχώς" οδεύουν οι κομμουνιστές για την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Στο "παραπέντε" για τη λήξη της προγραμματισμένης εξόρμησης τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος σε κάθε γωνιά της χώρας "ανασκουμπώνονται" για να καλύψουν τα οικονομικά τους πλάνα. Να κάνουν δηλαδή το χρέος τους απέναντι στην ιστορία αλλά και στη σύγχρονη πολιτική παρέμβαση του Κόμματος.

Η Εξόρμηση στη Μεσσηνία

Γιά την πορεία της Εξόρμησης στην περιοχή ο Γιάννης Λυριντζής,γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μας είπε:

"Οι πρώτες αντιδράσεις των μελών και φίλων του Κόμματος μετά το θλιβερό γεγονός των καταστροφών στην έδρα της ΚΕ ήταν το πείσμα να τα ξαναφτιάξουμε καλύτερα. Με την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης αυτό το πείσμα μετουσιώθηκε σε πράξη. Συνεδρίασε η ΝΕ και καθόρισε το πλάνο για όλο το νομό και για κάθε ΚΟΒ ξεχωριστά. Πολλοί σύντροφοι και φίλοι ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα, κι όλα έδειχναν πως το φιλόδοξο πλάνο θα υπερκαλυφθεί, πράγμα που αισιοδοξούμε πως θα γίνει. Στην προσπάθεια αυτή έχουν δραστηριοποιηθεί όλες σχεδόν οι οργανώσεις με πρωτοπόρες τις ΚΟΒ Μεθώνης Φοινικούντας με 167%, Χαρακοπιού με 50%, Κεντροανατολικής Καλαμάτας με 48% και Δήμου, Δημοτικών Επιχειρήσεων και Κοινής Ωφέλειας με 43%. Από τους συντρόφους ο Γιώργος Κουμουτσάκης,μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου, έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από κόσμο και μαζικούς φορείς".

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση του κόσμου αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εξόρμηση, ο Γιάννης Λυριντζής τόνισε:

"Στο κάλεσμα της ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση και ο κόσμος ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις καθώς και μια σειρά μαζικοί φορείς του νομού ανταποκρίθηκαν και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Στην προσπάθεια αυτή όπως είναι φυσικό υπάρχουν και μια σειρά δυσκολίες. Οι πιο βασικές από αυτές είναι: Η άσχημη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, αγροτών και ΕΒΕ. Οι μέρες των εορτών που δημιούργησαν "κοιλιά" στη δουλιά της ΚΟ καθώς και η ελαιοσυγκομηδή που αναγκάζει μια σειρά συντρόφους να αναστέλλουν τη δράση τους. Η αισιοδοξία μας - όπως προανέφερα - ότι θα ανταποκριθούμε όμως στους στόχους μας είναι δεδομένη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ